Το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΠΣΗ: Τι ισχύει για παίκτες και φιλάθλους

09:08 | 25/09/2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή και η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ έδωσαν οδηγίες στις ομάδες για το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αναλυτικά:

– Ο εκπρόσωπος του κάθε σωματείου θα προσκομίζει στον διαιτητή του αγώνα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τα πιστοποιητικά νόσησης των ποδοσφαιριστών.

– Για τους ενήλικους ποδοσφαιριστές, που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο αρνητικό μοριακό PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

– Στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

– Επίσης θα προσκομίζονται στον διαιτητή του αγώνα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πιστοποιητικά νόσησης των τριών διαπιστευμένων που θα βρίσκονται στον πάγκο κάθε ομάδας (προπονητής, βοηθός προπονητή, εκπρόσωπος). Αν δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο αρνητικό μοριακό 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

– Όποιος δεν διαθέτει το απαραίτητο πιστοποιητικό ή αρνητικό test COVID-19 δεν έχει δικαίωμα εισόδου στην αθλητική εγκατάσταση και δεν μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα.

Αναφορικά με την είσοδο των ενήλικων φιλάθλων στους αγώνες, επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Η βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους ηλικίας 13 έως 17 ετών και τα παιδιά 12 ετών και κάτω που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.