Τον λύγισαν η ζέστη και οι αλλαγές

22:52 | 25/07/2019

Ο ΟΦΗ των πολλών αλλαγών, έχασε από την πιο έτοιμη Έμμεν με 3-0 σε φιλική αναμέτρηση.

Το φιλικό του ΟΦΗ με την Έμμεν το βράδυ της Πέμπτης είχε αρκετές ιδιαιτερότητες. Μία εξ αυτών ήταν οι καιρικές συνθήκες. Η ζέστη, ακόμα και στο προχωρημένο της ώρας, επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, που περίμεναν πως και πως τις διακοπές για να δροσιστούν. Μία άλλη ήταν η ενδεκάδα του ΟΦΗ. Ο Γιώργος Σίμος επέλεξε πολλά διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με τον Άγιαξ, θέλοντας να δει και την ετοιμότητα των παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Μην ξεχνάτε ότι θα υπάρξουν και κάποιες αποχωρήσεις και είναι λογικό ο τεχνικός του ΟΦΗ να θέλει να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν το σύστημα, με το 4-2-3-1 να είναι και πάλι η επιλογή του Σίμου.

Κατά τα λοιπά, ο ΟΦΗ βρέθηκε στο πρώτο μέρος να χάνει 2-0 από μία πιο έτοιμη ομάδα, η οποία έχει μπει σε ρυθμούς επίσημων αγώνων. Βέβαια, τα λάθη δεν έλειψαν. Στο 1-0, στο 23ο λεπτό, ο Λάουρσεν έφτασε μέχρι την εστία του Δερμιτζάκη χωρίς να δεχθεί πίεση και ο Ντε Λέου που πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε ήταν αμαρκάριστος.

Στο 2-0, στο 27ο λεπτό, ο Αρίας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και εκμεταλλευόμενος το κενό στην άμυνα του ΟΦΗ, έκανε το 2-0. Η ολλανδική ομάδα πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Κόλαρ στο 55', δηλαδή στο καλό ημίχρονο του Ομίλου. Ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά και πιο επιθετικά, οι αλλαγές από τον Σίμο βοήθησαν και η ελληνική ομάδα είχε φάσεις με τον Τσιλιανίδη και τον Σακόρ για να μειώσει το σκορ.

Συμπερασματικά, η εικόνα του ΟΦΗ στο β' μέρος ήταν σαφώς καλύτερη και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές. Στο πρώτο ημίχρονο η κρητική ομάδα αγωνίστηκε με μία ενδεκάδα που δεν θα ξαναδούμε εφέτος, παρουσιάσε προβλήματα και κενά και υποτάχθηκε στην Έμμεν που ήταν καλύτερη και σαφώς πιο έτοιμη.

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Μπολάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σουρνάκης, Οικονόμου, Νέιρα, Πέρσον, Φερέιρα και Μάνος.

Έπαιξαν και οι: Σεμέντο, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Σακόρ, Σασί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το live του φιλικού

Φάκελος τηλεοπτικά: Η NOVA, η ΕΡΤ και οι εξελίξεις

Ο Μπούσης, ο ΟΦΗ και η αποκλειστική φωτογραφία του 1986!

Η σημαία του ΟΦΗ στο Έμμεν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.