Τοράλ: Ένας «μάγος» που δεν χορταίνεις να βλέπεις

Απόψεις

Μέσος παλαιάς κοπής, απρόβλεπτος με την μπάλα στα πόδια, «μάγος» στο χορτάρι, χαφάρα ολκής.

Ο Τζον Τοράλ είναι ο παίκτης που στον εφετινό ΟΦΗ δίνει το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή. Το κάτι πολύ παραπάνω και φαίνεται πόσο μεγάλη επίδραση έχει στο παιχνίδι της κρητικής ομάδας.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το μόνο που δεν έκανε... ήταν να καταπιεί σπαθιά. Εκτός από τις κινήσεις του με και χωρίς την μπάλα, εκτός από τη δεδομένη ποιότητα που έχει όταν η μπάλα είναι στα πόδια του, τον είδαμε να μαρκάρει, να πιέζει τους χαφ της ΑΕΚ. Και αν έβαζε και το γκολ στη φάση του 30ου λεπτού, σε μία απίθανη ευκαιρία, αλλά η αλήθεια είναι πως η άτιμη η μπάλα δεν του έσκασε όπως θα ήθελε μπροστά του, θα ήταν μακράν ο MVP του διπλού.

Ο Τοράλ είναι «μάγος». Χαφάρα, παλαιάς κοπής ποδοσφαιριστής. Τον απολαμβάνεις όταν έχει την κατοχή και πώς «διαβάζει» το παιχνίδι. Το έκανε με την ΑΕΚ πολλές φορές στις αντεπιθέσεις. Το έκανε στο 1-2 του Καμάου, το έκανε και στην ευκαιρία του Καστάνιος στο 75ο λεπτό. Έχει την μπάλα, δίνει την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να απλωθούν και τη δίνει εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Όπως οφείλει να κάνει ένας χαφ, δηλαδή, της κλάσης του Ισπανού.

Τρομερές επαφές με την μπάλα, βλέπει γήπεδο, δεν θα κάνει βιαστικές επιλογές και είναι «μανούλα» όταν οι συμπαίκτες του τον ακολουθούν και του ανοίγουν διαδρόμους. Το παιχνίδι που κάνει στο ΟΑΚΑ είναι υψηλού επιπέδου, ξεδίπλωσε πολλές κόντρες του ΟΦΗ σε ανοιχτό γήπεδο και κοντρόλαρε τον ρυθμό της ομάδας του.

Δυστυχώς «θυσιάστηκε» για να διαχειριστεί ο Νιόπλιας το αποτέλεσμα. Η είσοδος του Γιαννούλη ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που ο Γιαννίκης είχε 4(!) επιθετικούς στο γήπεδο σε αυτό το ιδιόμορφο 4-2-4. Θυσιάστηκαν οι αντεπιθέσεις για να γίνει σωστή αμυντική διαχείριση με την επιλογή του προπονητή του ΟΦΗ να παίξει με τρεις κεντρικούς πίσω.

Κάποιοι μπορεί να το πουν πισωγύρισμα, αλλά είναι η ανάγκη που γεννάται από τις απαιτήσεις του αγώνα. Η ΑΕΚ πίεζε τον ΟΦΗ για την ισοφάριση, είχε έξτρα επιθετικούς απέναντι στην κρητική άμυνα και ήταν αναγκαία η αλλαγή συστήματος και η «θυσία» του Τοράλ. Εξάλλου με την είσοδο του Τσιλιανίδη ο ΟΦΗ θα είχε την ανάλογη ποιότητα για να κρατήσει μπάλα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση αν χρειαζόταν.

Ξεφύγαμε, όμως, από την κουβέντα και αυτή αφορά τον Τοράλ. Ένας παίκτης που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κεντρικά χαφ του ΟΦΗ δημιουργούν ένα αχτύπητο άξονα. Ο Όμιλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ομάδες που είναι πιο πάνω στη βαθμολογία. Εκτός αν πιστεύετε πως Τοράλ, Γαγιέγος και Μεγιάδο έχουν πολλές ομάδες στο εφετινό πρωτάθλημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα highlights της νίκης

Photos από τους πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ

Όλο το ρεπορτάζ από το διπλό επί της ΑΕΚ

Η βαθμολογία της Super League

Πω πω ένας ΟΦΗ! Πω πω ένας Νιόπλιας!

Αποθέωση από Νιόπλια σε ΟΦΗ, Σαμαράδες και Τοράλ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.