Τρί…καλος!

18:55 | 25/05/2018

Παρά τις απουσίες και τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, ο Εργοτέλης πέρασε με επιβλητικό τρόπο από τα Τρίκαλα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας 0-3.

Τι και αν έλλειπε το… βαρύ του πυροβολικό… ο Εργοτέλης απαλλαγμένος από το άγχος της παραμονής, έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο όλες τις ποδοσφαιρικές του αρετές και με σκόρερ τους Έφορντ, Ιατρούδη και Σταματάκο, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εφετινή αγωνιστική χρονιά, τερματίζοντας εν τέλει στην 9η θέση της βαθμοολογίας.

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλό του στην αναμέτρηση, αλλά χωρίς να μπορέσει να κάνει τη μεγάλη φάση, παρά την υπεροχή που είχε. Ένα φάουλ του Χιτζίδη στο 11’ το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι, ήταν ότι καλύτερο είχε η αναμέτρηση στα πρώτα της λεπτά, σε έναν αγώνα κέντρου με σκληρά μαρκαρίσματα. 

Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο και ενώ είχε προηγηθεί η επέμβαση του Κατσιμήτρου σε φάουλ του Χιτζίδη, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Ζγκούρι από την αριστερή πλευρά πέρασε τον Κατσιμήτρο και σε κενή η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού.

Η αντίδραση της κρητικής ομάδας ήρθε στο 37' όταν έπειτα από φάουλ του Τσέλιου, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Μπουρσέλη, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Γιδόπουλο σε εντυπωσιακή σωτήρια επέμβαση. Η φάση αυτή ήταν και η τελευταία του στείρου σε προσπάθειες πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. 

Στην επανάληψη όμως οι κιτρινόμαυροι μπήκαν φουριόζοι και κατάφεραν να ανοίξουν γρήγορα το σκορ, όταν στο 52’ ο Έφορντ με ατομική προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί καλή προσπάθεια και χαμένη ευκαιρία από τον Τσέλιο. Ο Εργοτέλης δεν σταμάτησε εκεί και αποκτώντας αριθμητικό πλεονέκτημα στο 55’ μετά την αποβολή του Τσιάρα με δεύτερη κίτρινη, διπλασίασε τα τέρματά του στο 57’, όταν ο Ιατρούδης με εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιδόπουλου. 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 67’ όταν ο Γιδόπουλος με απίστευτη επέμβαση με τα πόδια εξουδετέρωσε το ωραίο πλασέ του Μπούζα. Ότι δεν έγινε όμως στη φάση αυτή, έγινε στο 76’ όταν λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Σταματάκος πήρε ωραία πάσα από τον Μπουτσάκη, πέρασε στην περιοχή και με πλασέ ανέβασε το σκορ στο 0-3. 

Τα Τρίκαλα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στο εξαιρετικό αυτό διάστημα του Εργοτέλη και πέραν δυο καλών προσπαθειών με τον Σιαλμά στο 86’ και 89’ δεν είχαν άλλες καλές προσπάθειες στο ενεργητικό τους. Ο Εργοτέλης διαχειρίστηκε αρκετά καλά τον αγώνα και έφυγε με τη μεγάλη νίκη από τη Θεσσαλία, ολοκληρώνοντας εντυπωσιακά την εφετινή του παρουσία στη Football League. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:  

Τρίκαλα (Θ. Γράφας): Γιδόπουλος, Χιντζίδης, Πάνος, Τσιάρας, Ζγκούρι (61’ Μανώλης), Σαχινίδης, Μάκος, Τσίπρας (72’ Σιαλμάς), Κατσαντώνης, Μιλοσάβλιεφ (58’ Τόμιτς), Ενλουντολού

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Αγγελόπουλος, Νικολακάκης, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπούζας, Τσέλιος, Μπουτσάκης, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Έφορντ (72’ Σταματάκος). 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος από την Πέλλα, με επόπτες τους Τζιαμπάση (Κοζάνης) και Βογιατζή (Καρδίτσας).

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.