Τσάρλυ στο Livetalks: «Στον ΟΦΗ πρέπει να μπει μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα»

16:52 | 16/06/2020

Ο Τσάρλυ μίλησε στο Livetalks για τον ΟΦΗ, το πλάνο του, αλλά και την εικόνα των πλέι οφ έως τώρα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος-αρθρογράφος, Τσάρλυ, μίλησε στην εκπομπή Sold Out του Livetalks, με τον Γιάννη Χαμαλάκη, για τον ΟΦΗ και το πλάνο του, αλλά και την εικόνα των πλέι οφ έως τώρα.

Ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας Sport24.gr έπλεξε το εγκώμιο των επικεφαλής της κρητικής ομάδας για τον τρόπο ποδοσφαιρικής λειτουργίας, αλλά και για το πλάνο που ακολουθούν, ωστόσο αναφέρθηκε στο σημείο εκείνο που θεωρεί ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αλλάξει.

«Ο ΟΦΗ συνεχίζει το πλάνο που δούλευε όλη τη χρονιά. Μου αρέσει η λογική που έχει. Προσπαθεί να χτίσει ένα ποδόσφαιρο πάνω στην εξέλιξη του αθλήματος. Ποδόσφαιρο δημιουργίας και ρίσκου, ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, προσπαθεί να χτίσει από χαμηλά», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό που δεν μου αρέσει στον ΟΦΗ είναι η ευκολία που αποδέχονται την ήττα. Δεν είμαι βέβαια στο Ηράκλειο και δεν ζω τον ΟΦΗ από κοντά, αλλά με βάση αυτά που βλέπω πιστεύω ότι πρέπει να μπαίνει πίεση και για το αποτέλεσμα. Ο Σίμος πρέπει να βάλει πίεση στους παίκτες».

«Αν ακολουθούσαν κι άλλες ομάδες το μοντέλο του ΟΦΗ θα είχαμε κανονικό πρωτάθλημα»

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε αναφορικά με την κρητική ομάδα: «Στην Ελλάδα έχουμε δει ομάδες που σιχαινόσουν να τις βλέπεις. Στον ΟΦΗ βλέπουμε μπάλα, χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο. Όμως, πρέπει να μπει λίγο και η πίεση του αποτελέσματος. Για να χάνεις, δηλαδή, κάτι κάνεις λάθος.

Τον ΟΦΗ τον βοηθάει που δεν είναι στην Αθήνα και δεν έχει μεγάλη πίεση. Βοήθησε και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ είχε πέσει σε μικρότερες κατηγορίες και είχε χάσει το δρόμο του. Αυτός ο ΟΦΗ, δηλαδή, δεν διαδέχθηκε την εποχή Γκέραρντ. Στην ομάδα έχουν μπει ποδοσφαιράνθρωποι που είναι σοβαροί, δεν ήταν στην τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ μελλοντικά θα βγάλει ποδοσφαιριστές. Λειτουργεί συνολικά σαν ακαδημία ποδοσφαίρου. Αν ακολουθούσαν κι άλλες ομάδες το μοντέλο του ΟΦΗ, ειδικά στην επαρχία που είναι πιο εύκολο, θα είχαμε κανονικό πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στους υπόλοιπους των πλέι οφ, ο Τσάρλυ δήλωσε:

«Στα πλέι οφ βλέπουμε μόνο τη μάχη για τη 2η θέση. Ο Ολυμπιακός καθάρισε τη μάχη του πρωταθλήματος κάτι που ήταν λογικό βάσει της εικόνας σε όλη τη σεζόν. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν η συνέχεια των όσων είχαμε δει έως τώρα. Από κει και πέρα βλέπουμε τη μάχη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τη 2η θέση. Ο ΠΑΟΚ αν χάσει τη 2η θέση θα έχει πολλά προβλήματα, θα οδηγηθεί σε πάρα πολλές αλλαγές. Έχουμε μία προβληματική προπονητική δουλειά από τον Φερέιρα. Δεν είναι παράξενο ότι ο κορμός του πρωταθλητή ΠΑΟΚ έχει πτώση. Αλλά είναι και προβληματική η δουλειά του Φερέιρα. Ήρθε γρήγορα η πτώση. Αν ο ΠΑΟΚ χάσει τη 2η θέση, αλλά και το Κύπελλο, θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Η ΑΕΚ δείχνει ότι μπορεί να πάρει τη 2η θέση. Ήταν καλή με τον ΟΦΗ, είναι ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ο Καρέρα διαχειρίστηκε καλά το ματς με τον ΟΦΗ. Είδαμε ένα κακό κοουτσάρισμα με τον Παναθηναϊκό και ένα καλό με τον ΟΦΗ. Ο Καρέρα βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές. Δείτε τι βελτίωση έχει ο κορμός της ΑΕΚ με τον Ιταλό προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι θα βρει λύση με το γήπεδο. Από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο αναμένονται θετικές εξελίξεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλύτερα. Έχουν έρθει καλοί ποδοσφαιριστές, έχουν γίνει καλές μεταγραφές. Δείχνει ο Ρόκα ότι γνωρίζει την αγορά. Αν «κουμπώσει» και ο Βιγιαφάνες, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί μία ωραία μεσοεπιθετική γραμμή και δημιουργεί συνθήκες για να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Το ερωτηματικό αφορά τον προπονητή. Ο Πογιάτος είναι άπειρος και δεν έχει δείξει τη δουλειά του. Ως πρώτος προπονητής δεν έχει δουλέψει κάπου».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Livetalks: Η νέα καθημερινή σου συνήθεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.