Tσιλιανίδης: Το μεγαλύτερο «what if» στη νεότερη ιστορία του ΟΦΗ

Απόψεις

Η πρώτη μεταγραφή Έλληνα από το πάνω ράφι, στην εποχή Μπούση, ο «Τσίλια» φεύγει με ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Από το μεσημέρι της Τρίτης (16/05) ο Κοσμάς Τσιλιανίδης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον ΟΦΗ.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Κοσμάς τα έζησε όλα. Δυστυχώς οι άσχημες στιγμές ήταν αυτές που κράτησαν περισσότερο λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, αυτές ήταν και η αιτία οι δύο πλευρές να μην συμφωνήσουν για νέο συμβόλαιο.

Τέτοια εποχή πριν 3 χρόνια, σε μια προπόνηση του ΟΦΗ, ο Τσιλιανίδης υπέστη ρήξη χιαστού. Ετοιμαζόταν να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Λίγους μήνες αργότερα ο ΟΦΗ του έκανε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2023, μια κίνηση στήριξης και πίστης.

Η πρώτη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι, στην εποχή Μπούση, μια κίνηση που έδειχνε τις προθέσεις της διοίκησης. Ο 25χρονος - τότε - Τσιλιανίδης είπε το καλοκαίρι του 2019 το ''ναι'',όμως στο φινάλε της πρώτης πολύ καλής σεζόν του, ο χιαστός του ''χτύπησε'' την πόρτα. Η επάνοδος του προβληματική, ο χρόνος αποκατάστασης του αργούσε και ο Κοσμάς δεν επέστρεψε ποτέ στα γνωστά του στάνταρ.

Αγαπήθηκε όσο λίγοι, αποθεώθηκε σε ματς στο ''Γεντί Κουλέ'', όπως τόνισε και ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ''θα κρατάω πάντα τις πιο όμορφες στιγμές με αυτό το σήμα!''

Δυστυχώς για τον ίδιο, την ομάδα αλλά και όλους όσους αγαπούν το άθλημα, ο Θεσσαλονικιός επιθετικός τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Όμως, απέδειξε όχι μόνο ότι είναι παλικάρι, μιλώντας ανοιχτά για όλα όσα τον κράτησαν πίσω, αλλά και ότι όσο ικανός είναι στο γήπεδο, άλλο τόσο σωστός είναι όταν εκφράζεται για θέματα εκτός ποδοσφαίρου.

Ένας μεσοεπιθετικός που έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς για τον ΟΦΗ, όμως η ατυχία του τον τοποθέτησε στα μεγαλύτερα - αν οχι ''το'' - μεγαλύτερο ''what if'' της ομάδας τα τελευταία χρόνιας. Ένας υγιής Τσιλιανίδης, ποιος ξέρει τι θα είχε προσφέρει στον ΟΦΗ. Εδώ που τα γράφουμε, δεν τον πήραν τα χρόνια.

Στα 29 του ψάχνει και ο ίδιος για νέες εμπειρίες, μακριά από το αγαπημένο του Ηράκλειο με στόχο να επιστρέψει στην δική του κανονικότητα. Ένας ΟΦΗ που χάνει κάτι παραπάνω από έναν παίκτη, αλλά ενός αθλητή που βρίσκεται στην μικρή λίστα των δυσεύρετων του Ελληνικού μας ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος ο Τσιλιανίδης από τον ΟΦΗ - η συγκινητική ανάρτηση του

Οι δύσκολες στιγμές του ξεχωριστού Κοσμά Τσιλιανίδη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.