Μεταγραφικός «τζόγος» με τα μπακ...

SMS

ΟΦΗ και Εργοτέλης δείχνουν έντονη μεταγραφική δραστηριότητα στις θέσεις των ακραίων αμυντικών

Μεσούσης της μεταγραφικής περιόδου, ΟΦΗ και Εργοτέλης προσπαθούν να ενισχυθούν ενόψει της συνέχειας στα πρωταθλήματα τους. Αξιοσημείωτο όσο και αναμενόμενο ότι οι πρώτες προσθήκες/αποχωρήσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, όσο με αμυντικογενείς, κυρίως παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας. 

Από την μια, μοιάζει λογικό, καθώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι μπακ είναι τα λεγόμενα ''σύγχρονα'' δεκάρια, αρκετοί εξ αυτών έχουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους. Αρκετοί είναι πλέον οι προπονητές ανά την Ευρώπη που ψάχνουν, πλέον,  ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για αυτές τις θέσεις. Από την άλλη, δεν είναι το πιο συνηθισμένο, ομάδες να αλλάζουν τους δύο βασικούς τους ακραίους αμυντικούς τον Ιανουάριο.

Από τις συνολικά τέσσερις μεταγραφές του έως τώρα, ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει ήδη δύο μπακ οι οποίοι μάλιστα ήταν οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ''νέας εποχής'', αμφότεροι (Μπράουν - Γιαννούλης) ντεμπούταραν στο πρώτο παιχνίδι για το 2019 απέναντι στον Εργοτέλη. Από ότι φαίνεται, η μεταγραφική δραστηριότητα στα αριστερά και τα δεξιά της άμυνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αυτή τη φορά με αποχωρήσεις. Ήδη, ο πολύτιμος τις προηγούμενες χρονιές Κομεσίδης ουσιαστικά είναι εκτός ομάδας. Αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις στις συγκεκριμένες θέσεις.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στον Εργοτέλη. Από την... αντίστροφη μεριά. Δύο πολύτιμοι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από την ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου, οι δυο βασικοί μπακ της ομάδας. Ο Κοζορώνης έγινε... Ρουμάνος, ενώ ο Γιακούμπου όπως αναμενόταν, έφυγε για την Αίγυπτο και την Γουάντι Ντέγκλα. Μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση Προβιδάκη από Ηρόδοτο, όπως αποκάλυψε το Capitano.gr, o αμυντικός που ουσιαστικά θα καλύψει το κενό του Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη. Μαζί με την αλλαγή 3ου τερματοφύλακα (Τζελέπης αντί Χανιωτάκη) είναι έως τώρα κινήσεις των ''κιτρινόμαυρων''.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.