Υπάρχουν ματς που παίζονται και ματς που κερδίζονται…

Απόψεις

…είχε πει κάποτε ο πρωταθλητής Ευρώπης Φερνάντο Σάντος, σε μια σοφή φράση που περιέχει μεγάλο νόημα…

Ως τώρα ο Εργοτέλης έδειχνε πως έπαιζε για να έχει την καλύτερη δυνατή έξωθεν μαρτυρία και για να ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Δεν κατάφερνε όμως να το συνδυάζει με την ουσία των αποτελεσμάτων, τα οποία ακόμα και αν δεν μας αρέσει, είναι αυτά που στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ειδικά το ελληνικό, μετρούν.

Πλέον δείχνει πως μπορεί να παίζει και για να κερδίζει, ή ορθότερα να συνδυάζει το καλό ποδόσφαιρο με ουσία, θέαμα και αποτέλεσμα. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά χωρίς να έχει την ανάλογη συνέχεια. Τώρα όμως έχοντας φτάσει σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, το παρουσιάζει όλο και πιο έντονα. Στους τρεις τελευταίους αγώνες του έχει πάρει επτά βαθμούς, οι οποίοι τον έφεραν και πάλι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας έβγαλε όλα τα θετικά αγωνιστικά του στοιχεία, αυτή τη φορά όμως σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ματς. Είδαμε την ομάδα να παίρνει τις κατάλληλες ανάσες στη μεσοεπιθετική γραμμή με την είσοδο στο παιχνίδι των Βογιατζή και Μπρούς. Με την είσοδό τους στον αγώνα έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη πνοή στο χώρο του κέντρου, κάτι που βοήθησε τα μέγιστα τον Εργοτέλη στο να πάρει την πολύτιμη νίκη. 

Το… κελεπούρι Κάιπερς απέδειξε σε ένα ακόμα ματς πως δικαιολογημένα θα είναι από τα πλέον “hot” ονόματα στα μετεγγραφικά σενάρια (στα οποία ήδη φιγουράρει). Από κοντά ο Έφορντ, ο οποίος επίσης αποδεικνύει πως είναι σημαντικότατη μονάδα, συν τον Σταματάκο που «με σπαθί του» διεκδικεί τον τίτλο ενός εκ των πολυτιμότερων παικτών του Εργοτέλη εφέτος. 

Η κρητική ομάδα δείχνει πως θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, όχι επειδή θα χάσουν (αν χάσουν εν τέλει) βαθμούς οι αντίπαλοί της «στα χαρτιά», αλλά λόγω του ότι η ίδια βγάζει την κατάλληλη αγωνιστική εικόνα, στο πιο καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος. 

Το ότι χρειάστηκε να φλερτάρει αδιάκοπα με τον υποβιβασμό για να καταφέρει να το κάνει, είναι κάτι που μπορεί να αναφέρει κάποιος. Από την άλλη όμως μπορεί να ειπωθεί και πως το συνολικό αγωνιστικό πλάνο βρίσκει τώρα την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του. Όπως και να είναι ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία να γίνει συζήτηση επ’ αυτού την παρούσα στιγμή, αλλά με τη λήξη του πρωταθλήματος… 

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.