Υπέκυψε ο Εργοτέλης στην ανωτερότητα του Αστέρα Τρίπολης

18:53 | 07/02/2019

Ανώτερος ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά, επικράτησε με 1-0 στο Παγκρήτιο, απέναντι στον Εργοτέλη που μπορεί να τα βάζει με την τύχη του (αναγκαστική αλλαγή Έφορντ).

Το πρώτο ημίχρονο είχε μια ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο Αστέρας Τριπολης. Σοβαρή και πειθαρχημένη, η ομάδα της Αρκαδίας προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό της απέναντι στον Εργοτέλη ο οποίος έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο Μπάχανακ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, άλλωστε ο Καμερουνέζος ήρθε στο Ηράκλειο σαν στόπερ και όχι σαν αριστερό μπακ. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου διόρθωσε άμεσα την λανθασμένη αυτή επιλογή όμως οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να δημιουργούν από τα δεξιά της επίθεσης τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το τράβηγμα του Έφορντ με τον Αμερικανό εξτρέμ να γίνεται αλλαγή μόλις στο 26’. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε με τον Μπάτζιο και τον Κατσιμήτρο να γλιτώνουν τον Εργοτέλη σε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες του Αστέρα και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το «κολακευτικό» για τους γηπεδούχους 0-0. Η μοναδική κλασσική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ήρθε από τα πόδια του Κουατένγκ, με το σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής να κοντράρει και τον Καπνίδη να μην βρίσκει την μπάλα.

Ο,τι γλίτωσε στο πρώτο μέρος ο Εργοτέλης δεν το απέφυγε στο δεύτερο. Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε το γκολ στην πρώτη του φάση στο β' 45λεπτο, με τον Ρόλε να σκοράρει με σουτ από το ύψος του πέναλτι και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκρότημα του Παπαβασιλείου έβγαλε αντίδραση και ορθολογισμό στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να επιτεθεί με αξιώσεις. Βέβαια, στην αντίπερα όχθη οι Αρκάδες συνέχισαν να είναι απειλητικοί μπροστά, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ανοίξει και το σκορ να παραμένει ανοιχτό σε προβλέψεις.

Στα τελευταία λεπτά ο Εργοτέλης προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία της προκοπής με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να δυσκολεύει αφάνταστα την αποστολή των «κιτρινόμαυρων» στη ρεβάνς της Τρίτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ (18' λ. τρ. Κοιλιάρας), Οικονόμου, Μαζουλουξής (71' Γροντής), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατένγκ, Ιατρούδης, Έφορντ (26' λ. τρ. Καπνίδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Βλάχος, Ρόλε (69' Μαρκ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (61' Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (83' Ματρικάρντι), Καλτσάς, Μανιάς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.