Άνοδος ή... τοπικό!

Mπασκετ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ, ενόψει νέας σεζόν - διαβάστε το ρεπορτάζ του Capitano.gr για τους δύο... δρόμους της κρητικής ομάδας - ποια τα ονόματα επιχειρηματιών που έχουν ''πέσει'' στο τραπέζι για να συμμετέχουν στο νέο διοικητικό σχήμα

Την επόμενη μέρα ''αναζητούν'' στο τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ. Η σεζόν βρήκε την ομάδα να ολοκληρώνει την παρουσία της στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, όντας στην 7η θέση με αρνητικό ισοζύγιο νικών - ηττών (11-13).

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, η κρητική ομάδα με καλές και κακές στιγμές, δεν μπόρεσε τελικά να κάνει το κάτι παραπάνω. Μπορεί οι αρχικές φιλοδοξίες να μην ... έφταναν μέχρι την άνοδο, όμως το μπάτζετ του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με το σύνθημα ''RESTART'' αποτύπωναν την αισιόδοξη πλευρά του νέου εγχειρήματος. 

Άλλωστε, όσον αφορά τον ΟΦΗ, ήταν κοινό μυστικό ότι διοικητικά η ομάδα δεν είχε την συνοχή του καλοκαιριού και στο φινάλε ''πάλευαν'' λίγοι... Πάντως, ολοκλήρωσαν, και προς τιμήν τους, με συνέπεια τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Πλέον, ο ΟΦΗ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Παρόμοιο, με αυτό της έτερης ομάδας μπάσκετ του Ηρακλείου που αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες, το ''Ηράκλειο''.  Τα έξοδα πολλά - τα έσοδα λίγα. 

Πάμε στο ''από εδώ και πέρα''. Στην κρητική ομάδα είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσουν την σεζόν στην Γ' Εθνική, αν δεν έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη: Ομάδα για άνοδο στην Β' Εθνική ή ... τοπικό! Μια απόφαση που μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς οι οικονομικοί πόροι, για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά και της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, είναι δύσκολο να βρεθούν. 

Παρ όλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με γνωστούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες της πόλης, όπως οι Νίκος Μπουνάκης, Γιώργος Τζωρακολευθεράκης και Γιώργος Μαράκης. 

Το ''σχέδιο ανόδου'' κάνει λόγο για... προσθήκη των παραπάνω (και όχι μόνο) επιχειρηματιών στο διοικητικό σχήμα,  με στόχο ο ΟΦΗ να παρουσιαστεί δυνατός και έτοιμος να διεκδικήσει την απ ευθείας άνοδο στην Β' Εθνική. Το θετικό κλίμα των συζητήσεων δεν αρκεί, η σύμπραξη όλων δεν είναι κάτι εύκολο, ενώ και τα χρήματα που απαιτούνται, πολλά. Οι διεργασίες, πάντως, είναι σε εξέλιξη.

Το ''plan B'' αποτυπώνει την οικονομική δυσχέρεια αρκετών ομάδων στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, είναι και το πλάνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Σε αυτό, υπάρχει ο υποβιβασμός της ομάδας στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ και έμφαση στην ακαδημία του συλλόγου. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.