Ζητείται... άμυνα

17:10 | 22/07/2019

Ενθαρρυντική η εικόνα του ΟΦΗ μπροστά στο δυνατό φιλικό με τον Άγιαξ, αλλά πίσω η διαφορά ήταν εμφανής (ήττα 6-2).

Ο Γιώργος Σίμος επέλεξε ενδεκάδα... πρωταθλήματος στο φιλικό, με βασικούς ποδοσφαιριστές στο 4-2-1-2-1. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Νάστος-Γιαννούλης τα στόπερ, οι Κοροβέσης-Μπράουν τα ακραία μπακ, οι Σακόρ-Μεγιάδο-Ναμπί στο κέντρο, Σεμέντο αριστερά, Τσιλιανίδης δεξιά και Σάσι προωθημένος. Στην αντίπερα όχθη, ο Άγιαξ κατέβηκε με ένα μείγμα βασικών και «ρεζερβών», με την παρουσία του Χούντελαρ να ξεχωρίζει. Αυτός ήταν εξάλλου που στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εύστοχο κοντινό πλασέ μετά από αντεπίθεση.

Ο ΟΦΗ, όμως, βρήκε άμεσα την απάντηση. Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό, μετά από ωραία ενέργεια του Ναμπί, ο Σεμέντο έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραία πλασέ ισοφάρισε γρήγορα το γκολ του Άγιαξ.

Ο ρυθμός του αγώνα εξ αρχής ήταν σε υψηλά επίπεδα, όπως και τα τρεξίματα και το πρέσινγκ του ΟΦΗ. Η ελληνική ομάδα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορο passing game, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να βγαίνει σε συνθήκες επίθεσης προς την εστία του Άγιαξ. Μάλιστα, στο 19' ο Σάσι γύρισε για τον Σεμέντο και αυτός έχασε την ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 27' ο Αγιαξ πήρε ξανά το προβάδισμα, πάλι μετά από κενό της άμυνας, με τον Ντε Βιτ να σκοράρει σε κενή εστία μετά το γύρισμα από τα δεξιά. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 33' ο Μπράουν αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Μαρινάκης, ενώ αλλαγή έκανε και ο Αγιαξ, ο οποίος ενίσχυσε τους... βασικούς με την παρουσία του Σιμ ντε Γιονγκ.

Στο β' μέρος ο ΟΦΗ ήταν αυτός που ξεκίνησε φορτσάτος τον αγώνα και μάλιστα στα πρώτα λεπτά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Τσιλιανίδη, μετά από πίεση που έφερε κλεμμένη μπάλα και γκολ.

Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, αφού ο Άγιαξ όχι μόνο κατάφερε να πάρει για τρίτη φορά το προβάδισμα (στο 58' με τον Πιέρ), αλλά μέχρι το 80ο λεπτό έφτασε στο επιβλητικό 6-2. Κάτι η κούραση των παικτών του Σίμου, κάτι οι αλλαγές, αλλά και η ποιότητα του Άγιαξ, ακόμα και των ποδοσφαιριστών που δεν λογίζονται ως βασικοί, έφερε το τελικό αποτέλεσμα.

Η συνολική εικόνα της κρητικής ομάδας δεν ήταν κακή, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Γιώργος Σίμος είδε σε μεγάλο βαθμό το πρέσινγκ και το γρήγορο πάσινγκ γκέιμ, αλλά είδε και κενά της άμυνας. Το σίγουρο είναι ότι η κρητική ομάδα έδωσε το πιο δυνατό της τεστ έως τώρα και το πλέον κατάλληλο για συμπεράσματα. Επίσης σίγουρο είναι ότι «φωνάζει» για ενίσχυση πίσω και θα προχωρήσει σε αυτή σύντομα.

ΟΦΗ: Σωτηρίου (74' Δερμιτζάκης), Μπράουν (33' Μαρινάκης), Νάστος, Γιαννούλης (77' Σουρνάκης), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (77' Περδίκης), Ναμπί (60' Μάνος), Σεμέδο, Σασί (60' Φερέιρα), Τσιλιανίδης (60' Νέιρα).

ΑΓΙΑΞ: Κοτάρσκι, Τίμπερ, Μαγκαλάν, Μπότμαν, Πιέρε, Σένε (82' Περέιρα), Λαμπαγιάντ, Εκλενκάμπ (36' Σιέμ Ντε Γιονγκ-67' Τέιλορ), Χούντελαρ, Ντε Βιτ, Λανγκ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το live του αγώνα

Δείτε τα γκολ του ΟΦΗ

Δείτε τα γκολ του Άγιαξ

Τρομερή η παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ στο φιλικό με τον Άγιαξ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.