«Ζωγραφίζουν» με μια μπάλα

ΟΦΗ

Οι «αρτίστες» του ΟΦΗ βάζουν με τις «πινελιές» τους σε άλλη διάσταση το παιχνίδι του.

Το ποδόσφαιρο είναι τελικά ή όχι τέχνη; Τέτοιου είδους κοινωνικοί στοχασμοί μάλλον δε θα απαντηθούν ποτέ και το ερώτημα θα διαιωνίζεται.

Είναι, ωστόσο, γεγονός πως μεγάλοι καλλιτέχνες και ιδιοφυείς δημιουργοί όχι μόνο λάτρεψαν το ποδόσφαιρο, αλλά εμπνεύστηκαν απ’ αυτό.

Όπως και να’ χει, ο «βασιλιάς των σπορ» γοητεύει και προσελκύει με το θέαμα που προσφέρει.

Και το θεαματικό, το απρόβλεπτο, αυτό που σε κρατάει… κολλημένο το «βγάζουν» συνήθως οι πιο ικανοί ποδοσφαιριστές. Εκείνοι που μοιάζουν να κάνουν… τέχνη με μια μπάλα στα πόδια.

Διαχρονικά, από το μεγαλύτερο μέχρι και το πιο άσημο κλαμπ στον πλανήτη, υπήρχε αυτός ή αυτοί, που είχαν το χάρισμα να ομορφαίνουν την ομάδα τους.

Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι πλέον επιστήμη και σημαντικό ρόλο παίζουν ξεκάθαρα η τακτική και η φυσική κατάσταση.

sews2.JPG#asset:135540

Και πάλι, όμως, οι «αρτίστες» έχουν τη δική τους περίοπτη θέση στον ποδοσφαιρόκοσμο.

Και ο Όμιλος έχει φυσικά και τους δικούς του «εκπροσώπους». Το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου μοιάζει με καλοκουρδισμένη μηχανή, έπειτα από τις 6 πρώτες «στροφές» στην Super League 1.

Άπαντες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του 41χρονου τεχνικού και οι «ασπρόμαυροι» αποδίδουν, αν μη τι άλλο, όμορφο ποδόσφαιρο.

Την τριάδα, όμως, που φροντίζει να δίνει διαφορετικό «χρώμα» στο παιχνίδι του ΟΦΗ συνθέτουν οι Νέιρα, Ναμπί και Σεμέντο.

Βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και χαρίζουν σπάνιες στιγμές στο χορτάρι. Μικρές και μεγάλες.

Μοιάζουν να… ζωγραφίζουν με μια μπάλα, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως έχουν βρει καταπληκτική «χημεία» μεταξύ τους.

Ο Νέιρα συνεχίζει από’ κει που σταμάτησε την περασμένη σεζόν και είναι ακόμη καλύτερος. Ο Ναμπί παρουσιάζεται πιο συνεργάσιμος και προς το παρόν του λείπει μονάχα το γκολ.

Ο Σεμέντο, τώρα, είναι ασταμάτητος και αποτελεί μια μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες. Αν ήταν ζωγράφοι, θα είχαν σίγουρα δημιουργήσει το δικό τους ρεύμα.

 Η ουσία είναι ότι ο ΟΦΗ έχει στο δυναμικό του τρεις σπουδαίους παίκτες, που δίνουν άλλη «γοητεία» στο αγωνιστικό πρόσωπο του και ο καθένας εξ’ αυτών είναι ένας ξεχωριστός game changer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεμέντο: Σταρ με... ρήτρα

Πάλι «καθαρός» ο ΟΦΗ

Δεν τίθεται θέμα Μάνου με Ολυμπιακού

Το σχόλιο του Κώστα Φερετζάκη

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.