«Με 200 στη στρΟΦΗ»

Απόψεις

Ο Όμιλος τρέχει ακατάπαυστα, «κρύβει» τις αδυναμίες του και εξοντώνει τους αντιπάλους του.

Όταν οι άλλοι σταματούν, ο ΟΦΗ συνεχίζει… Στον αγώνα της πρεμιέρας στο «Βικελίδης» ο ηρακλειώτικος σύλλογος παρουσίασε σημάδια κόπωσης απέναντι σ’ ένα σαφώς πιο έτοιμο Άρη, με 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια.

Σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα, η ομάδα του Γιώργου Σίμου βρίσκεται σαφώς σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, στοιχείο που φαίνεται και από το «πρόσωπο» που παρουσιάζει έως τώρα στην Super League 1.

Ο ΟΦΗ, δηλαδή, είναι πλέον ένα σύνολο, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά τρεξίματα. Τόσο σε ποιότητα, όσο και σε διάρκεια. Και το ματς της Κυριακής (06/10) με τον Πανιώνιο φανερώνει του λόγου το αληθές.  

Στο πρώτο μέρος, που οι «κυανέρυθροι» ήταν φρέσκοι, οι «ασπρόμαυροι» παρουσίασαν προβλήματα στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας.

Ο αντίπαλος περίμενε πίσω από το κέντρο, η άμυνα του ΟΦΗ ανέβηκε μοιραία ψηλά, ο Μεγιάδο απουσίαζε για να «καταστρέφει» τις επικίνδυνες προϋποθέσεις και σε μερικές περιπτώσεις με μία πάσα το συγκρότημα του Παπαβασιλείου έβγαζε αντεπίθεση.

Πάτησε «γκάζι»

Στη θετική για τον Όμιλο εξέλιξη της συνάντησης βοήθησε και το γρήγορο γκολ στην επανάληψη από τον Νέιρα, ωστόσο ουσιαστικό ρόλο έπαιξε και η χαώδης διαφορά δυνάμεων ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Όταν η κόπωση είχε αρχίσει να καταβάλλει τον Πανιώνιο, τότε ο ΟΦΗ… έδινε και πραγματικά ισοπέδωσε τον αντίπαλο του.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Παπαβασιλείου να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Αφενός τους κούρασαν με την ολοκληρωτική κυριαρχία τους κι αφετέρου διατήρησαν σε ικανοποιητικά επίπεδα την υψηλή ταχύτητα του παιχνιδιού τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Με δυο λόγια ο ΟΦΗ κατάφερε να «σκάσει» τον Πανιώνιο και να πάρει χωρίς πρόβλημα το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» και μάλιστα με τη δεύτερη σερί ανατροπή στο σκορ (είχε προηγηθεί αυτή επί του Αστέρα Τρίπολης).

Μετά το 3-1 οι ποδοσφαιριστές του Σίμου δεν έψαξαν με την ίδια πειθαρχία το γκολ, αφού υπέπεσαν και σε κάποιες… λογικές υπερβολές, αλλά και πάλι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα από τα 4 τέρματα που έβαλαν.

Η αναμέτρηση είχε φτάσει στις καθυστερήσεις και οι «ασπρόμαυροι» έμοιαζαν να ξεκινούν μόλις… Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει πόσο γυμνασμένη ομάδα είναι ο ΟΦΗ αποτελεί το γεγονός πως από τα συνολικά 14 γκολ που έχει βάλει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, τα 11 έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν, έτσι, η βενζίνη στο ρεζερβουάρ τελειώνει για τους άλλους, ο ΟΦΗ βάζει το… τούρμπο και εξαφανίζεται.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ-Πανιώνιος 4-1

Παπαβασιλείου: «Υπήρξε αναστάτωση μετά το ακυρωθέν γκολ»

Σίμος: «Είναι εκπληκτικό αυτό που ζούμε!»

«Έτριβε» τα μάτια του ο Μπούσης

Συγκίνησε ο Σίμος

Ναμπί: «Απολαμβάνουμε που παίζουμε στον ΟΦΗ»

ΟΦΗ-Πανιώνιος: Δείτε τα γκολ του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.