Άλλο τι θέλει ο Μελ κι άλλο αν μπορούν

Απόψεις

Η συζήτηση για το σύστημα του Πέπε Μελ και η αμυντική «γύμνια» του ΟΦΗ.

Το ότι ανέλαβε τον ΟΦΗ ένας προπονητής που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο δεν είναι κακό, καθόλου κακό. Το ότι έχουμε δει κάποια πράγματα στα δύο παιχνίδια με τον Μελ στον πάγκο, είναι δεδομένο. Το ότι με μία εβδομάδα προπονήσεων ο Πέπε Μελ πίστεψε πως θα... γίνουν θαύματα, αυτό σηκώνει συζήτηση.

«Εχουμε παίκτες σαν τον Τοράλ, τον Νέιρα, τον Γκαγέγος που νιώθουν καλά μέσα στο γήπεδο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτού του είδους οι παίκτες πρέπει να εκπαιδευτούν όταν χάνουμε την μπάλα. Είτε να γυρίζουν πίσω είτε να πρεσάρουν», είπε ο 60χρονος τεχνικός του ΟΦΗ στις δηλώσεις του μετά το (σοκαριστικό) παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Λόγια που αποτυπώνουν ό,τι ακριβώς έχει στο μυαλό του.

Από τη μία πιστεύει πως με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ο ΟΦΗ μπορεί να παράξει το ποδόσφαιρο που θέλει, αλλά από την άλλη θέλει να επέμβει στο ποδοσφαιρικό τους dna. Μπορείς να κάνεις τον Τοράλ να τρέχει πίσω και να μαρκάρει; Μπορείς να κάνεις τον Νέιρα, στα ποδοσφαιρικά τελειώματά του, να του αλλάξεις τη φιλοσοφία και να τον βάλεις να παίζει (και) άμυνα; Κι αν το πιστεύεις γίνεται αυτό να συμβεί με μία εβδομάδα προπονήσεων;

Ισως, λοιπόν, ο Πέπε Μελ να έπρεπε να είναι λίγο πιο ελαστικός και ευέλικτος σε ό,τι αφορά τα δύο παιχνίδια με Άρη και Αστέρα. Βλέποντας ειδικά μετά το ματς στο «Βικελίδης» πως ο ΟΦΗ δεν μπορεί ακόμα να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ακριβώς, θα έπρεπε πρωτίστως να προστατεύσει τον εαυτό του. Αν θες να μαρκάρουν ο Τοράλ και ο Νέιρα... βάζεις τον Μεγιάδο να το κάνει και δεν αφήνεις τον Γκαγέγος ολομόναχο να τρέχει για όλους τους υπόλοιπους.

Ο Μελ έχει αντίπαλο τον χρόνο και έχει πλέον αντίπαλο την μεγάλη πίεση μετά τη σοκαριστική ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν μιλάμε πλέον για εξάδα και τα συναφή, αλλά να επανέλθει ο ΟΦΗ σε μία κανονικότητα και να συμπεριφέρεται ως ομάδα και όχι ως ζόμπι από το Walking Dead. Ναι, είναι ωραίο να βλέπεις επιθετικό ποδόσφαιρο και να περάσει η νοοτροπία της δημιουργίας και των φάσεων, αλλά από την άλλη χρειάζεται και η απαραίτητη ισορροπία την οποία αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ δεν την έχει και ο Μελ δεν του δίνει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.