Αναδιάρθρωση: Η οικονομική «εκτόξευση» των κρητικών ομάδων της Football league

SMS
10:06 | 09/04/2019

Tι αλλάζει η αναδιάρθρωση στα οικονομικά των ομάδων της Football league

Η αναδιάρθρωση είναι πλέον γεγονός. Άλλωστε, το Capitano.gr αναλύθηκε χθες το τι θα συμβεί από την ερχόμενη χρονιά σε Superleague και Superleague 2.

Σε μια από αυτές τις κατηγορίες θα αγωνίζεται σίγουρα του χρόνου και ο Εργοτέλης, μεταξύ άλλων. Οι ''κιτρινόμαυροι'' οι οποίοι ήταν υπέρ της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και μετά την χθεσινή απόφαση μόνο ικανοποίηση μπορούν να αισθάνονται. Το ίδιο συμβαίνει και με Πλατανιά - ΑΟΧ Κισσαμικό καθώς και τον Ηρόδοτο, αν η ομάδα της Αλικαρνασσού μείνει στην κατηγορία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

Στις 24 Μαρτίου είχε δημοσιευθεί απόφαση στη «Διαύγεια», σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 5.515.200 ευρώ.Το κονδύλι αυτό αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων (ΕΡΤ) που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 τη σεζόν 2019/20. Όσες ομάδες συμμετάσχουν στη νεοσύστατη κατηγορία, θα υπόκεινται σε κεντρική διαχείριση ενώ το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα θα είναι από 650.000 - 850.000. 

Έτσι, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα οικονομικά έσοδα των ομάδων θα αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν περίπου 50.000 η κάθε μια. 

Θυμίζουμε ότι, όσες ομάδες υποβιβαστούν από τη φετινή Super League θα πριμοδοτηθούν και θα έχουν το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύονταν για φέτος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου: Πού θα παίζουν οι κρητικές ομάδες

Ο θάνατός σου, η ζωή μου

Τα σενάρια ανόδου: Ανοιχτό το μπαράζ ΟΦΗ-Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.