Ανάλυσέ το: Τα τετ α τετ του Νιόπλια και η... ψυχοθεραπεία

ΟΦΗ

Βιντεοθεραπεία, ανάλυση, τετ α τετ και αυτοκριτική συνέθεσαν την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ μετά το φιάσκο της Τρίπολης.

Τα "απόνερα" της Τρίπολης άφησαν απογοήτευση και προβληματισμό και στις δύσκολες ώρες χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να μην αρχίσει το καράβι να μπάζει νερά επικίνδυνα.

Ο ΟΦΗ μπήκε στη δίνη της εσωστρέφειας ξανά βγάζοντας τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Η τραγική εμφάνιση με τον Αστέρα έφερε δικαιολογημένη γκρίνια και εξίσου δικαιολογημένη κριτική στον Νίκο Νιόπλια. Παίκτες-κλειδιά δεν απέδωσαν, ο προπονητής του ΟΦΗ βρέθηκε σε κακή μέρα, η ομάδα συνολικά... έμεινε στο Ηράκλειο και εύλογα ήρθε η ήττα που δεν είναι καταστροφική, αλλά δημιουργεί... συνθήκες καταστροφής αν δεν αλλάξει άμεσα η ψυχολογία και η εικόνα.

Εξ ου το γεγονός πως η προπόνηση της Δευτέρας, μία μέρα μετά το ματς, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Ναι, είχε αποθεραπεία και βίντεο, ως είθισται, αλλά είχε και... group therapy από το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές για να αναλυθούν τα αίτια της τραγωδίας στην Τρίπολη και να βρεθεί το σημείο επανεκκίνησης για τη δύσκολη συνέχεια.

Η δύσκολη συνέχεια δεν έχει μόνο το προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η δύσκολη συνέχεια περιλαμβάνει μία σειρά συνεχόμενων αγώνων μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ. Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή, ΠΑΣ Γιάννινα στις 16 Οκτωβρίου, Λαμία στις 24, Αρης στις 30 του μήνα, Ιωνικός στις 5 Νοεμβρίου, ΑΕΚ μεσοβδόμαδα, στις 9 και Λεβαδειακός στο φινάλε του α' γύρου στις 14 Νοεμβρίου. Απλά μαθηματικά είναι, σε ένα μήνα και κάτι ο ΟΦΗ έχει να παίξει 7 παιχνίδια με στόχο την καλύτερη δυνατή συγκομιδή και την αποφυγή... μπελάδων. Τα αποτελέσματα θα χτίσουν αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση θα χτίσει ψυχολογία. Για να έρθουν, όμως, τα αποτελέσματα πρέπει πρώτα να έρθει η σταθερότητα και το "δέσιμο" μίας ομάδας που επί της ουσίας "χτίστηκε" τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Αγωνιστικά ο Νιόπλιας προφανώς εντόπισε τα λάθη της ομάδας του και γι' αυτό η... βιντεοθεραπεία της Δευτέρας κράτησε πολύ περισσότερο χρόνο από τα συνηθισμένα. Τόσο ώστε οι παίκτες να αντιληφθούν τα σφάλματα και τις αστοχίες στον αγώνα με την Τρίπολη, ενώ σε συνδυασμό με τα τετ α τετ με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά ξεκίνησε η προσπάθεια ανασύνταξης με τις απαραίτητες φυσικά παρατηρήσεις ώστε να μην επαναληφθούν οι... αυτοκτονικές τάσεις που βγάζει στο χορτάρι ο ΟΦΗ.

Το τεχνικό επιτελείο στοχεύει προφανώς στην αγωνιστική βελτίωση, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει και στην ψυχολογική τόνωση. Η γενικότερη απογοήτευση δεν κρύβεται στο ΒΑΚ και πρέπει να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για να γίνει ο ΟΦΗ μία κανονική ομάδα που θα "χτυπήσει" έστω και καθυστερημένα (και με χαμένο έδαφος) τον στόχο των πλέι οφ.

Ο προβληματισμός που άφησε ο αγώνας με τον Αστέρα είναι έντονος και ο ΟΦΗ αναζητά τη βελτίωση μέσω ενός πιεσμένου προγράμματος και «τελικών». Είναι νωρίς να μιλάμε για «τελικούς»; Όχι, ειδικά εφέτος σε ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Και ο ΟΦΗ από μόνος του δημιούργησε συνθήκες «do or die», νωρίς-νωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αnalysis: Ο ΟΦΗ «παίρνει» την μπάλα αλλά δεν ξέρει τι να την κάνει!

Προβληματισμός, αυτοκριτική και... βιντεοθεραπεία μετά την Τρίπολη

Η βαθμολογία της Super League


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.