Απαραίτητοι στον «τελικό» με τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΟΦΗ

Η παρουσία των Καστάνιος και Βούρου είναι κομβική στο ματς του ΟΦΗ κόντρα στους «κυανόλευκους» (03/04).

Ο Όμιλος έχει μπροστά του την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του για τα πλέι άουτ. Αυτή απέναντι στους Ηπειρώτες. Μπορεί το μίνι πρωτάθλημα της παραμονής να έχει δρόμο μπροστά του, ωστόσο το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου είναι κομβικό για τη συνέχεια.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος... καίγεται για βαθμούς και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Η νίκη θα βοηθήσει σημαντικά, προκειμένου να γίνει ένα βήμα για τη σωτηρία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, οι "ασπρόμαυροι" ίσως μείνουν τελευταίοι στη γενική κατάταξη, ενώ θα προσθέσουν σίγουρα έξτρα πίεση και... βάρος στα πόδια τους.

Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα για το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, κάθε ματς πλέον έχει τον χαρακτήρα "τελικού", όποτε το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή συγκομιδή.

Και δυστυχώς ο ΟΦΗ βρίσκεται ξανά σε μια γνώριμη για τον ίδιο κατάσταση. Τα προβλήματα, δηλαδή, είναι πολλά και σημαντικά και μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί η παρουσία στον αγώνα αρκετών ποδοσφαιριστών.

Στη φάση που έχει περάσει το πράγμα, άπαντες είναι φυσικά απαραίτητοι και κανείς δεν περισσεύει. Η συμμετοχή των Νέιρα και ντε Γκουζμάν, για παράδειγμα, θα καθορίσει αρκετά πράγματα, όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι του Ομίλου στο παιχνίδι.

Υψίστης σημασίας, ωστόσο, είναι η συμμετοχή ή όχι των Βούρου και Καστάνιος στο ματς. Ο πρώτος τραυματίστηκε απέναντι στον Βόλο και ο δεύτερος στην προπόνηση του Σαββάτου (27/03).

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός παρέχει σιγουριά, τσαγανό και πάθος στα μετόπισθεν, όπως φάνηκε και στην τελευταία αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς.

Με την επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα, ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό, έπειτα από 10 αναμετρήσεις και ισάριθμες ήττες, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Όσον αφορά, τώρα, στον 29χρονο Ολλανδό, αποτελεί το μοναδικό καθαρόαιμο διαθέσιμο φορ της ομάδας του Νιόπλια. Κάνει πολλή δουλειά και-εφόσον τροφοδοτηθεί-μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό "όπλο".

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως συμπεριλήφθηκε στου υποψηφίους MVP της πρεμιέρας των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Και αν, βεβαίως, αγωνιστεί, ο 56χρονος προπονητής δε θ' αναγκαστεί να πάει σε λύσεις ανάγκης για την κορυφή της επίθεσης, σ' ένα τόσο σπουδαίο και απαιτητικό παιχνίδι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.