Aρνητές ήττας

Απόψεις

O ΟΦΗ ολοκλήρωσε τον Α' γύρο με μόλις δύο χαμένα ματς, ένα ρεκόρ που μας γυρίζει 22 χρόνια πίσω - o Γιάννης Χαμαλάκης σχολιάζει τον ''Κασπάροφ'' της κρητικής ομάδας

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΟΦΗ τον πρώτο γύρο. Κάπως καθυστερημένα λόγω κρουσμάτων στον Απόλλωνα, η κρητική ομάδα έδωσε το εξ' αναβολής ματς της 13ης αγωνιστικής και πέτυχε ακόμα μια νίκη, έχοντας σαν πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Λάμπρου.


Με το αποτέλεσμα της Ριζούπολης, ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε και τυπικά τα πρώτα 13 ματς της σεζόν έχοντας απολογισμό 5 νίκες - 6 ισοπαλίες - 2 ήττες. Πέρασε ένας γύρος και ο Όμιλος έχασε μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, και τα δύο ματς στο ''Γεντί Κουλέ'', και τα δύο ματς τα έχασε με 1-3, για όσους αγαπούν την στατιστική.

Χωρίς εκτός έδρας ήττα έναν ολόκληρο γύρο, θυμίζω ότι στην Τρίπολη το παιχνίδι ήταν για το δεύτερο μισό της σεζόν. Μια απίστευτη έως τώρα χρονιά, με τον ΟΦΗ να μην εκμεταλλεύεται το ''Γεντί Κουλέ'' (μόλις 2 νίκες) αλλά μια φοβερή πορεία εκτός έδρας (4-3-1).

Ο Νιόπλιας θυμίζει... Κασπάροφ

nioπλιας.jpg#asset:357239


Τα έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Το βασικό πλεονέκτημα ενός προπονητή είναι να ξέρει καλά το γκρουπ, τους παίκτες του και τις δυνατότητες τους. Σε αυτό ο Νιόπλιας παίρνει άριστα. Έχει την ικανότητα να καλύπτει ακόμα και τις μεταγραφικές αδυναμίες της διοίκησης, μελετά πολύ τον αντίπαλο, παρεμβαίνει -συνήθως με επιτυχία- μέσα στα παιχνίδια. Ο Νιόπλιας λειτουργεί σαν γκραν μετρ, σαν επαγγελματίας παίκτης σκάκι στον φετινό ΟΦΗ.

Ήξερε από το καλοκαίρι ότι με τις επιστροφές θα δούμε άλλη ομάδα, όπως και έγινε. Θα προτιμούσε έναν ικανότερο φορ και έναν ''κανονικό'' αριστερό μπακ αλλά και πάλι τις λύσεις τις βρήκε. Ξέρει να προσαρμόζεται και να προσαρμόζει την ομάδα του σε νέα δεδομένα, το έχει αποδείξει και πρέπει να του αναγνωριστεί. Μπορεί να έχουμε σχεδόν έναν γύρο μπροστά ματς αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Νίκος Νιόπλιας είναι το φαβορί από τώρα για προπονητή της χρονιάς.


Δύο ήττες στον πρώτο γύρο: 22 χρόνια πίσω...

Ίσως και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα παραπάνω, έχει το στατιστικό το οποίο έχει να κάνει με την ερώτηση: ''Πότε ολοκλήρωσε ο ΟΦΗ έναν γύρο με τόσες λίγες ήττες;''. Γυρνάμε 22 σεζόν πίσω και συγκεκριμένα το 1999 (99-00).

Η ομάδα του Γκέραρντ - σε πρωτάθλημα 17 ομάδων - έκανε έναν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς γύρους της ιστορίας του με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Τότε, το γκρουπ του αείμνηστου Ολλανδού είχε ηττηθεί από Παναχαϊκή (με Κατσουράνη) και από Παναθηναϊκό στον Α' γύρο. Μάλιστα, για τους πιο παλιούς, το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν εκείνο το ΕΠΙΚΟ 3-4, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να δίνει τη νίκη στους ''πράσινους'' στο φινάλε και τον ΟΦΗ να σκοράρει με Γκόμεζ (δις) και τον νυν προπονητή του. Έκτοτε, ο Όμιλος δεν έχει ξανά τέτοια νούμερα απολογισμού μέχρι την φετινή σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κόσμος θα σε θυμάται μόνο αν βάζεις γκολ

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-3

Τα highlights της επιβλητικής νίκης

Ο MVP Λάμπρου και η αφιέρωση στον Κοροβέση: «Είμαστε μία οικογένεια»

Νιόπλιας: «Από το καλοκαίρι λέμε ότι είμαστε καλή ομάδα»

Ο ΟΦΗ «δαγκώνει» και ο Λάμπρου «σκοτώνει»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.