Ας βγάλουμε το σκασμό, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε

Απόψεις

Οι δολοφόνοι και η ανταλλαγή βίας συνθέτουν το σκηνικό μίας ακόμα δολοφονίας στο βωμό του τυφλού οπαδισμού.

Οποιαδήποτε συζήτηση για το πότε θα γίνουν τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τη Ντιναμό μετά τα όσα τραγικά έγιναν, δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Σκοτώθηκε άνθρωπος. Τον δολοφόνησαν. Τα παιχνίδια δεν γίνονται, αποκλεισμός της Ντιναμό το λιγότερο για εφέτος. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Κι όμως, αυτή η UEFA, που σαν άλλος τράπερ πετάει τα χρήματα πάνω από τα φέρετρα και τη νοιάζει μόνο το να φαίνεται «ωραία στη γειτονιά», όχι μόνο δεν πήρε την απόφαση τιμωρίας της κροατικής ομάδας, αλλά πολλές ώρες μετά τα όσα θλιβερά έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια το μόνο που έκανε ήταν να γνωστοποιήσει την αναβολή της αναμέτρησης.

Μιλάμε για την απόλυτη αδιαφορία, την αδιανόητη ψυχρότητα. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους την ώρα που έχουμε δολοφονία οπαδού όχι σε οργανωμένα επεισόδια, αλλά σε εγκληματικό «ντου» από αλήτες, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σφυρίζει αδιάφορα, πιθανόν στη μελωδία του «money makes the world go round».

Η Ντιναμό, όπως κάθε Ντιναμό στη θέση της, δεν παίζει ρόλο η ομάδα και η χώρα, αυτή τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Έτσι τιμωρείς τους δολοφόνους, κάθε τι άλλο είναι χάιδεμα. Οκ, προφανώς να λέμε και για τα δικά μας, τα εγκληματικά λάθη της Ελληνικής Αστυνομίας και εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας, αλλά δεν θα αφήσουμε την UEFA εκτός κάδρου όταν «νομιμοποιεί» τις δολοφονίες. Έχετε καταλάβει πως με τη σημερινή της απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο; Έχετε καταλάβει την επόμενη μέρα όλου αυτού μορφώματος που η ίδια δημιούργησε;

Kαι κάτι για αυτές τις περίφημες αδελφοποιήσεις οπαδών. Αυτό το δολοφονικό φρούτο που εμείς οι δημοσιογράφοι κάνουμε viral κάθε παρουσία πανό ελληνικής ομάδας σε εξέδρα χούλιγκανς ξένης. Κάποια στιγμή να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο εισαγωγής και εξαγωγής βίας και δολοφόνων που ταλανίζει τον αθλητισμό.

Από αυτό «γεννήθηκαν» τα χθεσινά επεισόδια και η δολοφονία του Μιχάλη. Από αυτό θα προκύψει και η επόμενη δολοφονία. Αυτό είναι που ονομάζουμε πύρινος λαός και προσθέτουμε σούπερ ντούπερ επίθετα για να αναδείξουμε την αγάπη των οπαδών και επί της ουσίας επιβραβεύουμε δολοφόνους. Ανταλλαγή καθαρμάτων λέγεται αυτό. Τέτοιοι ήταν οι χθεσινοί που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Μιχάλη.

Κι ας σταματήσουμε εδώ. Πλημμυρίσαμε από το πρωί με κροκοδείλια δάκρυα και γεμίσαμε με μαχαίρια που θα βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Οι πένθιμες φωτογραφίες στα social media και τα μαύρα φόντα είναι για τα likes. Λίγες μέρες μετά θα επιστρέψουμε στην καλοκαιρινή ραστώνη και τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες στο instagram και ο Μιχάλης θα ξεχαστεί όπως ξεχάστηκε ο Άλκης όπως ξεχάστηκαν τόσοι και τόσοι.

Κουράγιο στους συγγενείς του Μιχάλη. Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στον πόνο των δικών του ανθρώπων και βγάζουμε το σκασμό. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Κρίμα που δεν μπορούμε να πούμε ας είναι ο Μιχάλης ο τελευταίος. Τα άδεια φέρετρα περιμένουν τους επόμενους...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.