Ας έπαιρνε κι άλλα τέτοια αποτελέσματα χωρίς να παίζει μπάλα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ κέρδιζε τον ΠΑΣ εκτός έδρας. Τελεία. Ποιος νοιάζεται τώρα για τη λεγόμενη «ωραία μπάλα»;

Διαφορετικό ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες» δεν είδαμε. Αν το πάρουμε ως συνολική εικόνα ο ΟΦΗ ήταν κατώτερος προχθές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Λεβαδειακό στο «Γεντί Κουλέ».

Στο δεύτερο ημίχρονο δεινοπάθησε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον πίεσε και μπορεί να μη του έβαλε δύσκολα, παρά μόνο σε δύο φάσεις που τον απείλησε, ο ΟΦΗ έδειξε μία ταχύτητα κάτω από τον αντίπαλό του σε ενέργεια και φυσική κατάσταση.

Το δεύτερο ήταν που τόνισε στις δηλώσεις του ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ισως έφταιξε η διακοπή του πρωταθλήματος και κόπηκε ο ρυθμός, αλλά ο ΟΦΗ έμοιαζε να κυνηγάει και όχι να τον κυνηγάνε.

Η νίκη ήρθε. Οπως ήρθε και στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό. Πανομοιότυπος ήταν ο τρόπος. Ούτε σε εκείνο το παιχνίδι είχε παίξει καλά ο ΟΦΗ, αλλά πήρε το τρίποντο. Το ίδιο δύσκολο παιχνίδι, υψηλών απαιτήσεων, ήταν και αυτό του Σαββάτου στα Γιάννενα. Ντέρμπι ήταν, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί. Ο ΠΑΣ έπαιζε γνωρίζοντας δύο από τα τρία αποτελέσματα των άλλων αγώνων, στην πορεία έμαθε και το τρίτο. Νίκη η Λαμία, νίκη ο Ιωνικός, ισοπαλία ο Λεβαδειακός. Χαμός, δηλαδή, στις τελευταίες θέσεις. Ο ΠΑΣ ήθελε τη νίκη για να μη μπλέξει, ο ΟΦΗ ήθελε τη νίκη για να ξεμπερδεύει με τη σωτηρία και να ασχοληθεί πλέον μόνο με την πρώτη θέση των πλέι άουτ.

Υπό αυτές τις συνθήκες η νίκη του ΟΦΗ είναι μεγάλη. Και βάσει των αποτελεσμάτων των υπόλοιπων αγώνων, το διπλό στους «Ζωσιμάδες» έχει πολλαπλή αξία.

Ο ΟΦΗ νίκησε με τον τρόπο του. Όχι με τον συνηθισμένο στα εκτός έδρας ματς, δεν ήταν αγώνας αντίστοιχος του Αγρινίου για παράδειγμα, αλλά ήταν αγώνας που μετρούσαν οι λεπτομέρειες. Το ένα γκολ. Και στο ένα γκολ κρίθηκε. Το πέτυχε ο ΟΦΗ. Υπάρχουν οι φορές που θες να παίξεις καλά, υπάρχουν οι φορές που θέλεις τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος. Ο Όμιλος πήγε στο δεύτερο δρόμο και μεταξύ μας καλά έκανε. Ποιος νοιάζεται τώρα για το λεγόμενο ωραίο ποδόσφαιρο; Killer έπρεπε να είναι στα Γιάννενα, killer ήταν. Ένα και να «καίει».

Πόσα παιχνίδια έχει χάσει εφέτος ο ΟΦΗ και μας έμεινε ένα «έπαιξε ωραία μπάλα»; Υπάρχει, λοιπόν και το άλλο το μονοπάτι, οι νίκες χωρίς να τρίβεις τα μάτια σου από ικανοποίηση.

Τέτοια χρειάζεται και με τη Λαμία το προσεχές Σάββατο. Δύσκολο παιχνίδι πρωτίστως γιατί παίζει στο «Γεντί Κουλέ» που παραμένει το αδύνατό του σημείο. Δύσκολο παιχνίδι γιατί η Λαμία θα κατέβει στο Ηράκλειο για να κάνει ζημιά. Οσο δύσκολο κι αν είναι ο ΟΦΗ οφείλει να παίξει με σοβαρότητα και να διεκδικήσει το τρίποντο. Κι ας μη συνοδευτεί με καλή εμφάνιση. Η νίκη πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός, το back to back στα τρίποντα που θα διατηρήσουν το στόχο της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία και θα ζεστάνουν ξανά τον κόσμο.

Κάθε φορά, σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ανασύρουμε τις δηλώσεις του Πραξιτέλη Βούρου στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capitano.gr: «Αν θέλουμε να δείξουμε πως του χρόνου μπορούμε να μπούμε στην 6άδα τότε πρέπει να τερματίσουμε έβδομοι. Ο κόσμος περιμένει τα ντέρμπι, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αν κερδίσουμε όλες τις ομάδες που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω θα μπούμε στα πλέι οφ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ βγήκε όρθιος από τον «πόλεμο»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.