Ο ΟΦΗ βγήκε όρθιος από τον «πόλεμο»

08:30 | 02/04/2023

Βλέποντας τι έγινε στη χθεσινή αγωνιστική των play out η νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΣ αποκτά διπλή αξία! Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Όλα συμβαίνουν για κάποιο τρόπο. Κι ο ΟΦΗ έπρεπε να ταπεινωθεί στα δύο παιχνίδια με Λιβαδειά για να ξυπνήσει το φιλότιμο στην ομάδα, ν’ αφήσει πίσω του το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και να δείξει πως με ψυχή, αγωνιστική διάθεση, καλό σχεδιασμό και τακτική από τον προπονητή του που επέστρεψε κι εκείνος σε ψηλές πτήσεις, πήρε μια σπουδαία νίκη και ουσιαστικά αφήνει πίσω της τις όποιες κακές σκέψεις!

Ποιος είπε πως τα play out είναι φέτος παιχνίδια - σούπα; Ποιος είπε πως είναι απλά διαχειριστικά; Ρωτήστε τα Γιάννενα που αίφνης μπήκαν στην πρίζα και ψάχνουν να δουν πως θα σωθούν, την ίδια ώρα που από εκεί και κάτω θα γίνει πόλεμος!

Ε, απ’ αυτόν τον πόλεμο ουσιαστικά καθάρισε χθες το βράδυ ο ΟΦΗ που μπορεί να μην θάμπωσε με την απόδοση του συνολικά στο παιχνίδι (ειδικά στο κακό του β' ημίχρονο), αλλά σ’ ένα ντέρμπι από τα παλιά όπου ο χαμένος (και ειδικά οι γηπεδούχοι) θα έμπαινε για τα καλά σε μπελάδες, κέρδισε τον αντίπαλο, τον κακό του εαυτό των τελευταίων αγώνων αλλά και την παράδοση 22 ετών… λίγο το χετε;

Με μια άμυνα σε καλή χημεία ξανά για τους τρεις στόπερ, τον Μανδά εγγύηση, τους δυο Σκανδιναβούς από τους κορυφαίους της αναμέτρησης και με τις απουσίες Ντιουσέ Μεγιάδο να μην φαίνονται στο πρώτο ημίχρονο, το καλό 15λεπτο του ΟΦΗ, θύμιζε την ομάδα που έκανε παρέλαση σε Αγρίνιο και Λαμία. Ήλθε το γκολ, δεν ήλθε ένα δεύτερο που θα έδιωχνε το άγχος και φυσιολογικά οι γηπεδούχοι πίεσαν στο β’ ημίχρονο καθώς ήξεραν πως αν έχαναν... χάνονταν.

Η ομάδα αντεπεξήλθε, ουσιαστικά μόνο στο δοκάρι φοβήθηκε ο ΟΦΗ και η λήξη της αναμέτρησης άφησε τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπλεγμένοι για τα καλά για να μείνουν στην Super League. Βλέπετε για κάποιο λόγο η μοίρα των Ιωαννίνων συνδέεται με ένα περίεργο τρόπο με τον ΟΦΗ. Όταν πέφτουν στη Β’ Εθνική, οι ήττες από τον ΟΦΗ παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Στον ΟΦΗ μας τώρα, που αν έκανε κάτι φέτος το οφείλει αποκλειστικά στα εκτός έδρας παιχνίδια του και ελπίζουμε πως η νίκη αυτή με το ουσιαστικό καθάρισμα της παραμονής θα φέρει και μια καλή εμφάνιση και μια νίκη στο Ηράκλειο. Κι όπως είπε κι ο Νταμπράουσκας με το τέλος της χρονιάς θα γίνει το ταμείο.

Πάντως βλέποντας τι έγινε στη χθεσινή αγωνιστική των play out η νίκη αυτή αποκτά διπλή αξία και δείχνει πως φέτος θα έχει τρομερό ενδιαφέρον, ευτυχώς με μας να σφυρίζουμε πια αδιάφορα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 0-1

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

Οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας

Πρόβλημα τραυματισμού για τον Τσιλιανίδη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.