​Αυτά είδε ο Νταμπράουσκας και έπλεξε το εγκώμιο του Φελίπε

ΟΦΗ

Η απόδοση του Βραζιλιάνου επιθετικού και η... εικόνα από το μέλλον στο Περιστέρι.

Πρώτο παιχνίδι ως βασικός μετά την επιστροφή του στον ΟΦΗ. Πρώτο παιχνίδι που έπαιξε σχεδόν ολόκληρο το 90λεπτο. Τρία γκολ ο ΟΦΗ στο Περιστέρι, αλλά κανένα από εκείνον. Κι όμως ο Λουίζ Φελίπε, περί ου ο λόγος, ήταν εκ των MVP του διπλού στην έδρα του Ατρόμητου.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έπλεξε το εγκώμιο του βραζιλιάνου φορ. Σπανίως μιλάει δημοσίως για ποδοσφαιριστές, αλλά η εμφάνιση του Φελίπε ήταν μία εικόνα από το... μέλλον. Για τον τρόπο που ο Λιθουανός θέλει να λειτουργεί ο ΟΦΗ, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο επιθετικός του Ομίλου, ο οποίος αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου και από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, έδειξε το Σάββατο γιατί η Κρητική ομάδα πάλεψε τόσο πολύ για να τον επαναφέρει στο Ηράκλειο και να τον κάνει δικό της.

Ένας φορ δεν είναι μόνο για να βάζει γκολ, αλλά για να βοηθάει και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Στο τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση ο Φελίπε είναι «μανούλα», όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Δείτε το 0-1 του ΟΦΗ στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Δείτε την αντεπίθεση, την ενέργεια του Βραζιλιάνου με την μπάλα που βοήθησε στο άπλωμα της ομάδας και την τελική του επιλογή πριν από το γκολ του Ντιουσέ.

Αυτό δίχως τον Φελίπε ο ΟΦΗ δεν το είχε. Για πρώτη φορά είδαμε δίδυμο Ντίκο-Φελίπε και ίσως και αυτό είναι μία εικόνα από το μέλλον, από τον ΟΦΗ της νέας χρονιάς. Ανάλογα, βέβαια, το σύστημα με το οποίο θα πορευτεί ο Λιθουανός τεχνικός την επόμενη σεζόν. Αλλά η ενδεκάδα, η παρουσία Φελίπε-Ντίκο και ο τρόπος που έπαιξε ο ΟΦΗ στο Περιστέρι είναι ένα... manual για τη νέα χρονιά.

Ο βραζιλιάνος επιθετικός έκανε ό,τι φυσιολογικό θα έκανε ένας παίκτης της δικής του κλάσης, εξ ου το εγκώμιο από τον Νταμπράουσκας. Ο Λουίζ Φελίπε δεν είναι μόνο ένας φορ του «κουτιού», ακούνητος μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρατήσει μπάλα, να βοηθήσει στην ανάπτυξη, να τη «σπάσει» εκεί που πρέπει.

Ο προπονητής του ΟΦΗ περίμενε πως και πως την επιστροφή του παίκτη για να δει αυτό που παρακολουθήσαμε στο Περιστέρι. Για να διαπιστώσει πως μπορεί να λειτουργήσει ο Φελίπε σε αυτό που έχει στο μυαλό του και το τεστ βαθμολογήθηκε με άριστα.

Του χρόνου προφανώς ο ΟΦΗ θα είναι διαφορετικός και το ότι θα έχει τον Βραζιλιάνο φορ από την αρχή δημιουργεί άλλες συνθήκες και γεννά προσδοκίες πως τα καλύτερα έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μέλι έσταξε» ο Νταμπράουσκας για τον Φελίπε

Ο Νταμπράουσκας τον ξαναέκανε ομάδα με εγωισμό

Πλέι άουτ: Η μάχη μέχρι τέλους, το ΟΦΗ-Ιωνικός και οι ισοβαθμίες


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.