Ο πρόεδρος της Αναγέννησης στο Capitano: Ο σεισμός, ο τίτλος, η επόμενη ημέρα

Special

O πρόεδρος της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου, Μανώλης Μαραγκάκης μιλάει στο Capitano.gr για την επιτυχία της κρητικής ομάδας αλλά και τη νέα σεζόν στη Γ' Εθνική

Οι πολύ δυσάρεστες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή λόγω του σεισμού του Σεπτεμβρίου, κάνει την έτσι κι αλλιώς υπερβατική πορεία της Αναγέννησης, ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη. Μια ομάδα που μπορεί να χτίστηκε πέρυσι, όμως ο πρόεδρος Μανώλης Μαραγκάκης έχει βάλει τα θέμελια εδώ και τρία χρόνια.

Ο παλαίμαχος αθλητής και νυν πρόεδρος της ομάδας μίλησε στο Capitano.gr για την επιτυχία του συλλόγου, την έμφαση στις ακαδημίες, την μεγάλη απόφαση που πήρε η διοίκηση μετά τον καταστροφικό σεισμό καθώς και την επόμενη ημέρα στην Γ' Εθνική.


Για το πως δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα: Πριν 3 χρόνια αναλάβαμε την διοίκηση, με στόχο να ενεργοποιήσουμε την ανδρική ομάδα ώστε να δώσουμε κίνητρο στις ακαδημίες μας. Ήταν αναγκαίο να υπήρχε η ανδρική ομάδα. Οργανωθήκαμε στις ακαδημίες, βάλαμε σαν στόχο την 3η χρονιά αν μπορούσαμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Δεν είχαμε στόχο την άνοδο. Βήμα - βήμα, γνωρίζω ότι αν δεν χτίσεις, δεν μπορείς να το κάνεις σαν πυροτέχνημα.

Πανδημία, σεισμός και τελικά άνοδος:

Πέσαμε και πάνω στην πανδημία, στήσαμε την ομάδα με νέους παίχτες. Μετά τον σεισμό, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μια απόφαση. Θα μπορούσαμε να κρυφτούμε πίσω από τα γεγονότα, να αναστείλουμε τις λειτουργίες του σωματείου, και να μην μας πει και κανείς τίποτα. Εμείς πήραμε μια απόφαση που ήταν μονόδρομος για μένα, και το κυριότερο: οι ακαδημίες να είναι δωρεάν για όλο τον χρόνο. Για μένα είναι κομβικό, θέλαμε τα παιδιά πάνω από όλα να μείνουν στο γήπεδο. Θέλαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα, δεν σταματάει η ζωή, εμείς συνεχίζουμε.

Για τον τελικό: Τo θετικό που είδα στο γήπεδο, δεν το έχω ξαναζήσει στα γήπεδα της ΕΚΑΣΚ. Ο κόσμος πανηγύριζε το κάθε καλάθι σαν να έμπαινε γκολ. H ομάδα χτίστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες και παραμείναμε στο πλάνο αυτό.

Αυτό που επέμενα με ευχαρίστησε ήταν ότι: Πέσαμε και σηκωθήκαμε και ξαναπέσαμε και ξανασηκωθήκαμε. Αυτά τα δύο μηνύματα τα περάσαμε στην κοινωνία. Συμπεριφερόμασταν σαν ήμασταν στην πραγματικότητα αλλά δεν ήμασταν λόγω σεισμού.

«Πέσαμε δύο φορές στην χρονιά και ξανασηκωθήκαμε ισάριθμες»


286390195_577466237271825_2124106590507512050_n.jpg#asset:392246


Για την επόμενη ημέρα μετά τον σεισμό: Και οι χορηγοί μας στήριξαν γιατί είδαν αυτή την προσπάθεια. Για ένα μήνα σταματήσαμε προπονήσεις, δεν μπορούσαμε να βρούμε και καλές ώρες στα κλειστά του Ηρακλείου, αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος με όλα τα ματς εκτός έδρας. Στοn β' γύρο, μέσα από την έδρα μας πήραμε ρυθμό, τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω και βήμα - βήμα κάναμε αυτό το 13-0 στο β' γύρο.(μόνο από Ηράκλειο χάσαμε). Μας βοήθησαν αρκετά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος. Ευτυχώς. Και οι χορηγοί μας στήριξαν γιατί είδαν αυτή την προσπάθεια.

Για την πρώτη φορά στη Γ' Εθνική. Θα κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά ώστε να είμαστε ανταγωνιστική. Θέλουμε αυτό που περάσαμε να συνεχιστεί, όχι να πρωταγωνιστήσουμε αλλά να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή ομάδα. Αυτή είναι η προοπτική μας. Έχουμε έναν κορμό παικτών, πιστεύω ότι με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε. Να κρατήσουμε αυτή την χαρά και την αισιοδοξία και για την επόμενη σεζόν.

Για το γήπεδο που θα παίξει του χρόνου η Αναγέννηση: Έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστό μας με την βοήθεια του Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτό θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Το πιο ωραίο θα είναι να μείνουμε του χρόνου ώστε την επόμενη σεζόν να παίξουμε στο ανακαινισμένο κλειστό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρκαλοχώρι σημαίνει Αναγέννηση

Η φιέστα του Αρκαλοχωρίου: Η απονομή στους πρωταθλητές

«Ο σεισμός μας επηρέασε αλλά η Αναγέννηση είναι ο ορισμός της ομάδας»

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου: Το θαύμα των... σεισμόπληκτων!

φωτογραφία: Σταυρακάκης Γιάννης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.