Αυτό είναι το βασικό που θέλει να αλλάξει στον ΟΦΗ ο Νταμπράουσκας

Απόψεις

Τα παράπονα του Νταμπράουσκας μετά το φιλικό με τον Ιωνικό έχουν τη λογική τους γιατί ο Λιθουανός... βλέπει μπροστά.

Το φιλικό με τον Ιωνικό ίσως να ήταν και μία εικόνα από το... μέλλον. Ο ΟΦΗ έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα με στόχο να έχει αυτός την μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι, κάτι που θέλει να κάνει και στο προσεχές ματς με τον Ατρόμητο, την επόμενη Πέμπτη, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στο φιλικό της Τετάρτης ο ΟΦΗ μπήκε με στόχο να κρατήσει την μπάλα, να έχει την κατοχή και τον έλεγχο και να δημιουργήσει φάσεις. Το έκανε σε μεγάλο βαθμό, αλλά σύμφωνα με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Ο Λιθουανός προπονητής έβγαλε τα συμπεράσματά του από το πρώτο ημίχρονο που ήταν πιο... κανονικό από το πρώτο. Ο ΟΦΗ σκόραρε τρεις φορές, δημιούργησε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, το έκανε στο δεύτερο μέρος, αλλά εκεί ο Νταμπράουσκας ξέρει πως ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Οι αλλαγές που έκαναν οι δύο ομάδες και δη ο Ιωνικός διαφοροποίησαν το παιχνίδι και παρά το γεγονός πως ο Όμιλος σκόραρε 5 φορές για τον προπονητή του η ουσία ήταν στα πρώτα 45 λεπτά.

Εδώ, λοιπόν, οφείλεται το γεγονός των... παραπόνων του μετά το τέλος του φιλικού στο ΒΑΚ. Το να βάζει η ομάδα σου 7 γκολ (τα 3 στο πρώτο μέρος) και να έχεις παράπονα για τις χαμένες ευκαιρίες μπορεί να ακούγεται λίγο παράδοξο -δείχνει πόσο απαιτητικός είναι ο Νταμπράουσκας- αλλά έχει τη λογική του. Ο Λιθουανός προπονητής κράτησε στο μυαλό του κυρίως όσα είδε στο πρώτο μισό κόντρα στον Ιωνικό και εκεί ακριβώς αναφερόταν. Ο ΟΦΗ κυριάρχησε, έκανε πολλά από αυτά που θέλει να δει ο Νταμπράουσκας, αλλά οι χαμένες ευκαιρίες είναι κάτι που τον προβλημάτισε, αφού σε κανονικές συνθήκες αγώνα, όπως θα είναι δηλαδή απέναντι στον Ατρόμητο, αυτό θα κοστίσει.

Ο ΟΦΗ μπαίνει στο δεύτερο γύρο όχι μόνο με στόχο τη βελτίωση, αλλά και τους βαθμούς για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. Για να πετύχει το comeback στη βαθμολογία και να έχει συνέχεια η νίκη με τον Λεβαδειακό, πρέπει να γίνει πιο «killer» μπροστά. Να τελειώνει τις φάσεις, για να το πούμε στην καθομιλουμένη.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας βλέπει το... μισό από αυτό που θέλει να δει. Ο ΟΦΗ δημιουργεί, αλλά προς το παρόν δεν παράγει τα γκολ που πρέπει. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται να δουλέψει, σε αυτό το κομμάτι αναφερόταν ο 45χρονος τεχνικός και πάνω εκεί θα προσπαθήσει στην εβδομάδα που μεσολαβεί πριν από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο να δουλέψει. Να κάνει τον ΟΦΗ μία ομάδα που θα μετουσιώνει σε γκολ τις ευκαιρίες για να αποφύγει τα... εμφράγματα του πρόσφατου παρελθόντος. Να κάνει έναν ΟΦΗ αποτελεσματικό, να τελειώνει τα παιχνίδι. Έτσι θα έρθουν οι βαθμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νταμπράουσκας θα χαρεί όταν πρέπει

Μπαλογιάννης, ο πασπαρτού του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.