Αυτό που κάνει ο ΟΦΗ στα πλέι άουτ θα τον στείλει στα πλέι οφ

Απόψεις

Ο δρόμος προς την εξάδα της επόμενης χρονιάς έχει ήδη «χαραχθεί» για τον ΟΦΗ.

Στόχος του ΟΦΗ είναι τα πλέι οφ. Ξεκάθαρα, γίνεται πιο ξεκάθαρο όταν βγαίνει από επίσημα χείλη. Εφέτος το "τρένο" χάθηκε, αλλά μπαίνουν οι βάσεις για να επιτευχθεί ο στόχος τη νέα σεζόν. Να ξεκινήσει από αυτή την αφετηρία ο ΟΦΗ.

Στην πρόσφατη συνέντευξη στο Capitano.gr, ο Πραξιτέλης Βούρος ανέλυσε όσο πιο απλά γίνεται τον τρόπο που ο ΟΦΗ μπορεί να βγει στα πλέι οφ. Η διαδικασία είναι απλή και ο Ομιλος πρέπει να κάνει ό,τι δεν έκανε εφέτος, ή ότι δεν κατάφερε εξ ολοκλήρου να κάνει. Να κερδίσει τις ομάδες που βρίσκονται από την πεντάδα και κάτω.

Στα πλέι άουτ το έχει πετύχει έως τώρα. Αήττητος προχωράει με εκτός έδρας νίκες στο Περιστέρι και στα Γιάννινα, δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης και μία ευρεία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» επί της Λαμίας.

Αυτή είναι η κανονικότητα, ακόμα κι αν θεωρούνται γκέλες τα «Χ» με Αστέρα και Λεβαδειακό, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναλογιστούμε και τις συνθήκες. Η κανονικότητα, όμως, προστάζει ο ΟΦΗ να «καθαρίζει» με αυτές τις ομάδες για να έχει το πάνω χέρι για την εξάδα και φυσικά να επιδιώξει το καλύτερο κόντρα στους «λεγόμενους» μεγάλους. Με τους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, δεν τα πήγε και άσχημα εφέτος. Δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ, αήττητος σε Λεωφόρο και Τούμπα, ισοπαλία στο «Βικελίδης», ήττα στο... παρατσάκ (ή, για να το θέσουμε καλύτερα, για ένα άστοχο πλασέ του Μπάκιτς) με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, δύο ήττες με ΑΕΚ.

Στα περισσότερα ήταν ανταγωνιστικός. Όχι ο ιδανικός, αλλά έδειξε εικόνα από το μέλλον για το πως μπορεί να αντιμετωπίσει (και) αυτά τα παιχνίδια. Η εξάδα απαιτεί μεγάλα ματς και μεγάλα αποτελέσματα.

Πρωτίστως, όμως, απαιτεί τα αυτονόητα. Να γίνει το «Γεντί Κουλέ» έδρα και να συνεχίσει την εικόνα του μακριά από το Ηράκλειο. Η διαφαινόμενη πρωτιά στα πλέι άουτ να είναι πρωτιά και την επόμενη χρονιά, βάζοντας από κάτω τις ομάδες που πρέπει ώστε να ασχοληθεί με τα... υψηλά πατώματα που οδηγούν στα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας και ο σοβαρός ΟΦΗ των πλέι άουτ χάραξαν το δρόμο προς την εξάδα. Η κανονικότητα που λέγαμε και έχει «φορεθεί» πολύ, αλλά αυτή είναι που ορίζει το μέλλον. Οι βάσεις μπήκαν για την ομάδα που θα σταματήσει τα σκαμπανεβάσματα για να σταθεροποιηθεί εκεί που αρμόζει στην ιστορία της. Και η ιστορία της δεν θέλει Παναιτωλικούς, Αστέρες και Λαμίες, με όλο το συμπάθειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάλυση: Τι έκαναν οι φετινές μεταγραφές του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.