Κρατάει αυτούς που θέλει

Απόψεις

Οι επιλογές με Σακόρ και Ναμπί δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια και τον ΟΦΗ της νέας σεζόν

Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μία διαδικασία ξεκαθαρίσματος του ρόστερ και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής με τις πρώτες αποχωρήσεις, αλλά και την πρώτη ανανέωση, αυτή του Αντίλ Ναμπί. Σύντομα ακολουθεί και η περίπτωση του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, για την οποία έχουμε γράψει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αναμένονται πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι περιπτώσεις Ναμπί και Σακόρ δείχνουν την (ποδοσφαιρική) λογική που ακολουθεί ο ΟΦΗ σχετικά με την ομάδα που θέλουν να χτίσουν οι επικεφαλής για τη νέα σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι αν θα αποφάσιζε ο κόσμος τότε πιθανότατα να είχαμε το ανάποδο σενάριο. Παραμονή Σακόρ και αποχώρηση Ναμπί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, μπαίνει η ουσία του πράγματος και τι ακριβώς θέλει ο προπονητής.

Για να το πούμε πιο απλά, Σακόρ πιο εύκολα βρίσκεις στην αγορά, Ναμπί, όμως, όχι. Ο Άγγλος μέσος είναι βγαλμένος από ένα ποδοσφαιρικό καλούπι που δύσκολα συναντάς. Είναι «10άρι» παλαιάς κοπής, είναι από τους παίκτες που μπορούν να γίνουν game changer ακόμα και αν σε όλο το ματς είναι... εξαφανισμένοι.

Αμφότεροι οι παίκτες έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους. Μόνο που η περίπτωση του Βαγιέμπα Σακόρ είχε πάντα έναν αστερίσκο, αυτόν της διάρκειας. Αντίθετα, ο Ναμπί, όταν με το καλό γυρίσει πανέτοιμος μετά το σοβαρό τραυματισμό του, είναι από τις μονάδες που μπορούν να σου αλλάξουν τα δεδομένα σε ένα παιχνίδι.

Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε τονίσει ότι ο ΟΦΗ για να ξαναγίνει ανταγωνιστικός θα χρειαστεί και ανταγωνιστικό ρόστερ. Και για να γίνει ανταγωνιστικό το ρόστερ θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Δύο εξ αυτών ήταν οι Σακόρ-Ναμπί.

Στον κόσμο μένει η τελευταία γεύση. Αυτή ήταν η εικόνα του Ομίλου στα πλέι άουτ και εκεί ο Νορβηγός μέσος ήταν αναγεννημένος, ήταν ο παίκτης που αποκτήθηκε το 2019. Αλλά έπρεπε να περάσουν σχεδόν 2.5 χρόνια (και δύο τραυματισμοί) για να δούμε τον Σακόρ που αγόρασε ο ΟΦΗ από την Γκέτεμποργκ.

Για τον Αντίλ Ναμπί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, ίσως πιο ποδοσφαιρικά. Ο Άγγλος είναι και παίκτης εξέδρας, τούτο πρέπει να μπει στην εξίσωση, όπερ σημαίνει ότι κάποιες λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Εγώ είμαι από εκείνους που θεώρησαν έκπληξη τη φυγή Σακόρ και την παραμονή Ναμπί. Ίσως γιατί είμαι από εκείνους που έχουν ακόμα την επίγευση των πλέι άουτ. Το τελικό ταμείο, όμως, είναι αυτό που θα κρίνει την ορθότητα των αποφάσεων.

Κρατήστε, όμως, την ουσία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και η ουσία είναι ότι ο ΟΦΗ κλείνει σιγά-σιγά τις εκκρεμότητες. Και ακολουθούν και οι υπόλοιπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σακόρ δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά το ταλέντο του

Αντίλ, τώρα είναι η σειρά σου!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.