Αυτός δεν ήταν Όμιλος... ήταν νερόμυλος!

08:16 | 29/08/2022

Μία ομάδα που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και μία χρονιά που ξυπνάει εφιάλτες. Σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Σοκ! δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό που είδαμε από το χθεσινοβραδινό ΟΦΗ. Mάτι δεν έχουμε κλείσει.

Μια ομάδα που αντί να πάρει δύναμη από το πάθος του κόσμου και τη φλόγα να την κάνει φωτιά, μπήκε «χεσμένη» από το φόβο της, πιθανότατα επειδή πίστευε πως απέναντι βρίσκεται η Μπαρτσελόνα.

Κι όταν ο μέτριος μέχρι το 11’ Παναθηναϊκός είδε ότι ο ΟΦΗ ήταν ΟΦΗ μόνο στα λόγια και αδύνατος, ασύνδετος, απροετοίμαστος, αβοήθητος δεν είχε διαθέσει καν να παίξει, τότε άρχισε να ξεμυτίζει αφού ο βασιλιάς του Γεντί Κουλέ ήταν γυμνός και άδειος.

Έπρεπε να έλθει ο τραυματισμός του Νέιρα για να ξεγυμνώσει ακόμα περισσότερο τον ΟΦΗ, που αλήθεια είναι δεν περίμενε κανείς να είναι ακόμα πιο κακός κι από το Περιστέρι! Μια ομάδα με ψευτοτρικ, με ψευτοεννιάρι, με ψεύτο εξτρέμ, μια ψευτιά δηλαδή από την αρχή κι ως το τέλος της που απλά με τον τραυματισμό του Αργεντινού σαν χάρτινος τοίχος κατέρρευσε.

Φταίει η διοίκηση που δεν πήρε παίκτες ή αυτούς που πήρε δεν κάνουν τη διαφορά; Φταίει ο Νιόπλιας για την προετοιμασία, για το σχεδιασμό του ματς για όλο αυτό το θίασο που παρουσίασε στις δυο πρώτες αγωνιστικές; Φταίει ο Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες, ο Χατζηπετρής που έλεγε και ο Κηλαηδόνης; Αλήθεια δεν ξέρω!

Πιθανότατα φταίνε όλοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Αλλά εικόνα ομάδας δεν είναι αυτή σε βαθμό που να ζηλέψαμε για λίγο το Βόλο και τον Μπέο! Δεν υπάρχει ένας Αχιλλέας κι εδώ να πάρει κάποιους με τις κλωτσιές, να μην παίζουν με τα νεύρα και τις αντοχές μας;

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται για το χθεσινοβραδινό θέαμα στο Γεντί Κουλέ. Αν πήγαν προετοιμασία 15 μέρες στην Ολλανδία, αν πήραν αυτούς που πήραν κι αν περιμένουν καμπόσους ακόμα για να παίζει ακόμα στο 2022 ο Γιαννούλης βασικός, ε τότε ας κατέβουν απ’ το θρόνο τους και τη βολή τους και ας βάλουμε κάποιον από την εξέδρα να κάνει κουμάντο και κοουτσάρισμα!

Και τώρα πώς πας στο Βόλο; Χωρίς επιθετικούς, χωρίς τους δυο πιο ποιοτικούς σου παίκτες στη μεσαία γραμμή, χωρίς στοιχειώδη λειτουργία στην άμυνα; Υπάρχει άραγε σωσμός με αυτό το θέαμα που είδαμε; Αρχή είναι ακόμα αλλά πόσο αισιόδοξος να 'σαι όταν βλέπεις αυτά τα δείγματα γραφής στην αρχή;

Κοντολογίς σε μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της, τους χιλιάδες φίλους της που δημιούργησαν αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, η χθεσινή εικόνα θα έφερνε εξελίξεις. Είπαμε όμως πως στον ΟΦΗ ζεις, εδώ δεν υπάρχουν τέτοια. Δεν υπάρχει βιασύνη κι ας είσαι τελευταίος και μόνος στη βαθμολογία!

Προφανώς όλα θα συνεχίσουν στο ρυθμό τους και στη γαλήνη, τη ραστώνη (αλλά και τη σιγουριά που σου δίνει η απουσία ενός προέδρου που αν ήταν παρόν και θα μπορούσε να έπιανε κάποιους από το σβέρκο για να ρωτήσει τι είναι αυτά τα χάλια).

Κοντολογίς: μια συγνώμη δεν είναι αρκετή. Εδώ απαιτούνται άλλα πράγματα γιατί η χρονιά ξεκίνησε κακά πολύ κακά, με δυο σοβαρούς (πιθανότατα) τραυματισμούς Νέιρα και Τοράλ και την ομάδα να θυμίζει κάτι από εκείνο τον εφιάλτη την δεύτερη χρονιά του Σίμου. Και πολύ φοβάμαι πως η ήττα και η κακή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό είναι το λιγότερο απ’ αυτά που μας περιμένουν!

ΥΓ! Αυτοί οι τραυματισμοί, Τσιλιανίδη, Νέιρα, Τοράλ, Ντουρμισάι, Μπαλογιάννη μήπως δείχνουν κάτι; Μήπως κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει με την προετοιμασία, το ιατρικό επιτελείο, όλους όσοι έχουν την ευθύνη; Γιατί είπαμε η χρονιά που φτάσαμε ως την καταστροφή, από τους πολλούς τραυματισμούς ξεκίνησε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2

Έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε, ξέσπασε ο κόσμος στο «Γεντί Κουλέ»

Το σχόλιο του Νιόπλια για τις αποδοκιμασίες

Νιόπλιας: Οι αποδοκιμασίες, οι απουσίες και οι μεταγραφές

Η βαθμολογία: Μόνο ο ΟΦΗ χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.