Αυτός είναι ο Πλατανιάς

Betsson Super League 2

Το Capitano.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Χανιώτικης ομάδας, η οποία θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ τον ΟΦΗ - οι πρωταγωνιστές, ο Τάτσης και τα Περιβόλια

Μια πολύ περίεργη, ιδιαίτερα έντονη και άκρως επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Πλατανιά. 

Μια ομάδα που έμοιαζε ακυβέρνητο καράβι μετά το φινάλε του περσινού πρωταθλήματος της Superleague, μάζεψε γρήγορα τα κομμάτια της και παρουσίασε μια συνεπή αγωνιστικά ομάδα. Και να που πλέον διεκδικεί την άνοδο της στην Superleague. Για την μεγάλη επιτυχία αλλά και τα προβλήματα της ομάδας, μίλησε ο κόουτς Γιάννης Τάτσης, αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.

Ξεκίνησε με Κάμπος αλλά...

Την ανοικοδόμηση του Πλατανιά, ανέλαβε το καλοκαίρι του 2018, ο Πάουλο Κάμπος. Μόλις στις 8 Οκτωβρίου αναγκαστικά οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο διαζύγιο, με τον Γιάννη Τάτση να αναλαμβάνει τρεις ημέρες αργότερα. Η μη αναγνώριση του προπονητικού διπλώματος του Βραζιλιάνου κόουtς, ανάγκασε την διοίκηση του Πλατανιά να οδηγηθεί στην λύση του συμβολαίου του έμπειρου τεχνικού. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τάτσης, ήταν μέχρι τότε βοηθός του Γιώργου Πετράκη στον ΑΟΧ Κισσαμικό.

Οι αριθμοί

Ο Πλατανιάς τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας, συγκέντρωσε 55 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την τιμωρία του Απόλλωνα Λάρισας. Με απολογισμό 15 νίκες - 10 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες, η ομάδα των Χανίων έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια. Αν αναλογιστούμε και ότι άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, ο Πλατανιάς έκανε ένα μικρό αγωνιστικό ''θαύμα'' με την κατάληψη της 2η θέσης. 

Είχε την καλύτερη άμυνα στη Football league (22 γκολ παθητικό) ενώ συνολικά σημείωσε 53 γκολ.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και οι πέντε ήττες ήταν μακριά από τα Χανιά, οι τέσσερις με 1-0 (Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας) ενώ ηττήθηκε με 3-1 από τον πρωταθλητή Βόλο.

303402.jpg#asset:92133


«Απόρθητα» Περιβόλια

Χωρίς καμία απώλεια στα Περβόλια ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα το σύνολο του Γιάννη Τάτση. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι πέντε ήττες ήρθαν εκτός έδρας με το 11-4-0 να αποτελούν μια σημαντική επίδοση. Συνολικά μάζεψε 37 βαθμούς (από τους 55) στα Περιβόλια, η καλύτερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, στη 2η θέση σε αυτή τη σχετική λίστα είναι ο Εργοτέλης. Μάλιστα, σε 15 παιχνίδια δέχτηκε μόλις 7 γκολ (τα 3 από την Παναχαϊκή), δείγμα της καλής αμυντικής ισορροπίας

Ο σκόρερ Μπιανκόνι και ο MVP Νίλι

Δεν είναι λίγοι οι πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Πλατανιά. Αναμφισβήτητα όμως, μια ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Μιγκέλ Μπιανκόνι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της ομάδας των Χανιών, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, σημειώνοντας 16 γκολ. Ποιοτικός επιθετικός, μέσα στις φάσεις με έφεση στις εκτελέσεις εντός περιοχής. Από τα 16 του τέρματα τα τρία προήλθαν με κεφαλιές. 

Πέρα όμως από τον Μπιανκόνι, ο Πλατανιάς παρουσίασε την εφετινή σεζόν και άλλους πρωταγωνιστές. Κάτω από τα δοκάρια, κυριαρχεί η φυσιογνωμία του Βραζιλάνου Γκότφριντ.

Νίλι


Στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζει ο Φρανσίσκο Νίλι (φωτό). Με τα 8 γκολ και τις 9 ασίστ είναι η σταθερά στη μεσαία γραμμή. Ο 25χρονος Ισπανός χαφ είναι από τους λίγους παίκτες που παρέμειναν και φέτος, είναι μαζί με τον Μπιανκόνι ότι πιο ποιοτικό υπάρχει στο ρόστερ, με τρεξίματα στο κέντρο και έφεση σε εκτέλεση και δημιουργία. Αγωνίστηκε σε 27 ματς (από τα 30), τα 26 ως βασικός.  Η συνολική του παρουσία, του δίνει κατά πολλούς το χρίσμα του MVP της σεζόν.

Οι άλλοι

Πέρα από τους Μπιανκόνι και Νίκι, υπάρχουν τέσσερις παίκτες στο ρόστερ με πολλά χιλιόμετρα την εφετινή σεζόν, καλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ο λόγος για τους Ουες - Λουκίνα - Κορτσάμ και Καραγκούνη. 

Ο πρώην επιθετικός του Ηρακλή έχει σκοράρει 10 φορές, έχει δώσει αρκετές λύσεις, ο Κορτσάμ από τις Ολλανδικές Αρτίλες και ο Ουες δίνουν ποιότητα στην άμυνα ενώ και ο Βασίλης Καραγκούνης είναι ο 3ος σε χρόνο συμμετοχή (πίσω από Ουες - Μπιανκόνι), με 7 γκολ και 2 ασίστ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τάτσης απάντησε για τον αντίπαλο στα μπαράζ

Πότε θα γίνουν τα μπαράζ 

 Έτσι θα είναι η Super League 2

Στα μπαράζ και... περιμένει ο Πλατανιάς

Δείτε τη βαθμολογία της Football League

Ποιο κανάλι θα δείξει τα μπαράζ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.