Αυτός ο Νιόπλιας, ο μικρός, ο μέγας!

22:50 | 08/05/2021

Για το καλό της ομάδας και όλων ο Νίκος Νιόπλιας πρέπει να μείνει και μπορεί να γίνει ο νέος Γκέραρντ. Του Δ. Καρυωτάκη


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, λέει μια γνωστή ρήση, αλλά ο ΟΦΗ από δύναμη άλλο τίποτα! Πάντα είχε, ανέκαθεν την έβγαζε στα δύσκολα, δεν κιότεψε τότε που επαίτης και ρακένδυτος έπαιζε στα χωράφια της Γ´ Εθνικής , για να φοβηθεί τώρα που έφτασε ξανά στο χείλος του γκρεμού!

Το ζητούμενο για τον ΟΦΗ μετά τη νίκη - παραμονή στη Λαμία, που ήλθε με σοβαρότητα, πίστη, δουλειά και σχέδιο, όπως αρμόζει δηλαδή σε μια ομάδα που δεν θα έπρεπε να παίζει για να κρατηθεί στην κατηγορία, είναι να απέκτησε σοφία, μετά απ´αυτή την αλλοπρόσαλλη χρονιά: που ξεκίνησε με ευρωπαϊκά σαλόνια και μας βρήκε, στο Αθανάσιος Διάκος, εκεί που φοβόμασταν πως θα μας σουβλίσουν, να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα!

Ο ΟΦΗ λοιπόν έσωσε την κατηγορία και αφού πανηγυρίσει όσο πρέπει για την ιστορία του, το παρελθόν του και το βάρος της φανέλας του, πρέπει να κάνει τον απολογισμό του, να βγάλει τα ασφαλή συμπεράσματα για το πως οδηγήθηκε εδώ που έφτασε κι εν τέλει να καταλάβει ( ο οργανισμός της ομάδας ) τι συνέβη και σώθηκε τελικά. Αλήθεια είναι πως γίνανε λάθη πολλά και συνεχή, ωστόσο αυτή την ώρα ας τ´ αφήσουμε για λίγο στην άκρη, να χαρούμε, να αναπνεύσουμε και επιτέλους να ευχαριστηθούμε το ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό που αλλιώς το φοβόμαστε πως θα διεξαχθεί και θα είναι σαν γιορτή!

Κι από την επόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου, με την ευχή όλοι να έχουν γίνει σοφότεροι (Διοίκηση - staff- μα και ο κόσμος που... παραμυθιάστηκε από την ευρωπαϊκή παρουσία πέρσι) να χτίσουν έναν ΟΦΗ όπως του αξίζει και τον θέλουμε!

Και μια κουβέντα για το μέγιστο Νίκο Νιόπλια: που θα μπορούσε να αφήσει τους άλλους να τον υμνούν για το απίστευτο επίτευγμα να σώσει την ομάδα, αλλά είπε τόσα καλά λόγια για το Γιώργο Σίμο, έναν προπονητή που πλήρωσε τις εμμονές άλλων να παραμείνει στον πάγκο που κάποια στιγμή αδυνατούσε να σηκώσει!

Το ήθος του Κοζανίτη προπονητή με τις δηλώσεις για τον προκάτοχο του, αποτελεί τη στέρεη βάση για το οικοδόμημα πάνω στο οποίο πρέπει να οικοδομηθεί ο νέος ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται το Νιόπλια μα κι εκείνος χρειάζεται αυτό τον ΟΦΗ κι αν θέλουν αυτό που έγινε να αποτελέσει την αφετηρία για την ( πραγματική ) επανεκκίνηση του ΟΦΗ, η προσωρινή συνεργασία στον πάγκο της ομάδας πρέπει να γίνει... αορίστου χρόνου! Για το καλό του ΟΦΗ, του καθένα από τους παράγοντες και στελέχη, του κοντού - ήρωα πια του συλλόγου - που έσωσε την ομάδα, και ναι μπορεί να γίνει ο νέος Γκέραρντ και βεβαίως του κόσμου του. Είναι δίκαιο ας γίνει πράξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λαμία 0-2

Τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

Οι τρομερές δηλώσεις του Νιόπλια

Με Μπούση στη Λαμία

PHOTOS: Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε

VIDEO: Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.