Βάζεις έξι… τρως επτά, δεν γίνεται!

08:15 | 17/09/2023

Ο ΟΦΗ έχει ποιότητα, δεν έχει καμία σχέση με τις... Λαμίες και αυτά τα ματς πρέπει να τα παίρνει! Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Τζάμπα και βερεσέ έχασε χθες δυο βαθμούς ο ΟΦΗ στη Λαμία. Ήταν καλύτερος έβαλε τρία γκολ, αλλά το ματς έληξε 2-2 και παρότι δεν είχε καμία σχέση με την αγωνιστική εικόνα της Τρίπολης δεν γεύτηκε και πάλι το τρίποντο εκτός έδρας.

Μεγάλο ζήτημα και πάλι η άμυνα του. Βλέπω και ξαναβλέπω το δεύτερο γκολ της Λαμίας και δεν μπορώ να σκεφτώ πως δέχεται ένα τέτοιο γκολ μια άμυνα. Τέτοια στάση σώματος, χωρίς πίεση και τέτοιο αυτογκόλ ειλικρινά δεν χωνεύεται. Δεν ξέρω κι ας ελπίσω πως θα διαψευστώ όλο και μου θυμίζει στο στιλ... Σελίμοβιτς ο Καρώ που όπως και στην Τρίπολη ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς αν δεν υπήρχε η φάση του Κύπριου θα φεύγαμε με το τρίποντο από το Αθανάσιος Διάκος.

Μια άμυνα πάντως που ήταν ζητούμενο και χθες για τον ΟΦΗ που χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, κάθε ψευτοεπίθεση της Λαμίας μας γέμιζε αγωνία για το πως θα σταθούν οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί. Άλλωστε και το πρώτο γκολ των γηπεδούχων πάλι από κακή εκτίμηση του Βούρου ήλθε αλλά γενικά όταν βάζεις έξι και δέχεσαι επτά στα τέσσερα πρώτα ματς και μάλιστα τα πέντε στις δυο πρώτες εκτός έδρας επισκέψεις σου με ομάδες που δεν το έχουν το εύκολο γκολ… πρέπει εσύ να το κοιτάξεις !

Δεν ήταν θέμα ατυχίας για να συνοψίσω, η εικόνα της άμυνας αποτελεί το αδύναμο σου χαρτί και πρέπει να το διορθώσεις. Έβαλες δυο γκολ εκτός έδρας, προηγήθηκες δυο φορές, Ε δεν γίνεται στο τέλος να φοβάσαι πως μπορεί από το πουθενά να χάσεις και το ματς, γιατί μπορεί να την πίεσες τη Λαμία και να άξιζες ένα γκολ στο τέλος, αλλά με την ομάδα όλη μπροστά θα μπορούσε να έτρωγες κι ένα γκολ στο… καπάκι! Έτσι είναι αυτά τα ματς, ροντέο.

Κρίμα λοιπόν, πέταξες δυο βαθμούς άδικα, ωστόσο μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, η ομάδα έβγαλε καλή εικόνα στο β’ ημίχρονο, έδειξε πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τις… Λαμίες και γι’ αυτό δεν πρέπει να μην τα παίρνεις αυτά τα παιχνίδια.

Στα υπόλοιπα: σπουδαίος ο Γκλάζερ, ανεβασμένος ο Μπακιτς και ας ελπίσουμε πως δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Ντίκο. Αλλάζει επίπεδο η ομάδα με Νέιρα, θέλει ρυθμό (και χρόνο συμμετοχής) ο Φελίπε, σημαντικό το γκολ του Γκαγέγος που τον βοηθά στην ψυχολογία του. Πασαλίδης και πάλι κορυφαίος στην άμυνα, και ας ελπίσουμε να μην τρέχουμε την ύστατη στιγμή για έναν ακόμη επιθετικό λόγω τραυματισμών.

Ο ΟΦΗ θέλει το χρόνο του, φαίνεται η ποιότητα του, ωστόσο για να ελπίζει πως πράγματι αλλάζει πίστα αυτά τα ματς πρέπει να τα « κλειδώνει»! Και κυρίως να βελτιώσει την άμυνα του που ακόμα δείχνει πως είναι η μαύρη τρύπα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία-ΟΦΗ 2-2

Δείτε τα highlights του αγώνα της Λαμίας

Νταμπράουσκας: «Έχουμε δεχθεί επτά γκολ, αλλά να δούμε και πόσους βαθμούς έχουμε»

Λαμία-ΟΦΗ 2-2: Η μεγάλη ευκαιρία του Νέιρα στις καθυστερήσεις

Αγώνας δρόμου για τον Ντίκο να προλάβει τον Ατρόμητο

Τσιλιανίδης: «Είναι παράξενο να βλέπω τους φίλους μου στην αντίπαλη ομάδα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.