Χαμογέλασε, πάει πέρασε

Απόψεις

Μονάδες σαν τον καλό Τσιλιανίδη λίγες ομάδες διαθέτουν. Ο ΟΦΗ έχει την πολυτέλεια να τον έχει στη διάθεσή του. Τα καλύτερα έρχονται.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν. Το επικείμενο come back του Κοσμά Τσιλιανίδη είναι μία νέα "μεταγραφή" για τον ΟΦΗ και τον Νίκο Νιόπλια ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της κρητικής ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όπως διαβάσατε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο μέσος του Ομίλου ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή στη δράση και δεν αποκλείεται στον φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, την προσεχή Παρασκευή στο Παγκρήτιο, για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αγωνιστικά ο «Τσίλια» είναι έτοιμος και είναι στο χέρι του Νιόπλια να τον βάλει σιγά-σιγά στο χορτάρι ώστε να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Βέβαια, η περίπτωση του παίκτη θέλει ιδιαίτερη προσοχή και γι' αυτό το προσεχές διάστημα θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα που θα ακολουθεί για να μην επιβαρυνθεί, να συνεχίσει την φαρμακευτική αγωγή και να ετοιμαστεί για την κανονική του επιστροφή.

Στον ΟΦΗ δεν θέλουν να ρισκάρουν με τον Τσιλιανίδη και είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν πέρασε και λίγα ο παίκτης, αλλά και ο ΟΦΗ που έχασε πολλά από την απουσία του. Εξου η προσεκτική επάνοδός του στη δράση για να αγγίξει τον βαθμό του τέλειου όταν θα είναι πανέτοιμος να μπει στην ομάδα και να βοηθήσει.

Το θέμα είναι τι θα προσφέρει ο Τσιλιανίδης όταν γίνει ξανά ενεργό μέλος των «μελανόλευκων». Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη σούπερ ντούπερ μπάλα ούτε να είσαι... τελειόφοιτος πανεπιστημίου για να καταλάβεις ότι ο μέσος του Ομίλου θα δώσει πολλά στο δεξί άκρο. Σε διείσδυση, ατομική προσπάθεια, ενεργητικότητα και συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι. Ο καλός Τσιλιανίδης... θα στείλει στον πάγκο τον Καμάου και ουσιαστικά θα αλλάξει τα πλάνα του Νίκου Νιόπλια στην τριάδα μπροστά.

Όταν με το καλό γυρίσει και ο Ντουρμισάι μετά την επέμβαση στους κοιλιακούς, ο ΟΦΗ θα αποκτήσει μία τριάδα-φωτιά με Τσιλιανίδη, Λάμπρου και Ντουρμισάι. Τριάδα για... γούστα όπως λέμε στην καθομιλουμένη που μπορεί να δώσει πολλά στον Όμιλο σε παραγωγικότητα.

Ο Όμιλος δεν έχει τόσο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων όσο στην εκτέλεσή τους. Και μη βλέπετε το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπου όλα λειτούργησαν ρολόι, δείτε το συνολικά. Με τους Περιστεριώτες ο Νιόπλιας πήρε γκολ από τον επιθετικό και γενικότερο είδαμε έναν ΟΦΗ στην κανονικότητά του. Το θέμα είναι η διάρκεια που θα φέρει περισσότερα γκολ και θα κάνει την κρητική ομάδα ένα σύνολο που παίρνει αποτελέσματα από τη δημιουργία και την εκτέλεση και όχι μόνο από την άμυνα.

Η επιστροφή του Κοσμά Τσιλιανίδη σε κανονική και μόνιμη δράση δίνει λύσεις στο τεχνικό επιτελείο και δη στον Νίκο Νιόπλια που την περίμενε πως και πως. Με αυτή απαντάται και το ερώτημα αν το ρόστερ του ΟΦΗ είναι πλήρες. Ναι είναι, μπροστά. Ένας αριστερός μπακ του λείπει για να γίνει ακόμα πιο ισχυρός και να μην αναγκάζεται ο 57χρονος προπονητής να κάνει... μαγικά όπως στην περίπτωση του Μπαλογιάννη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω μια χαρά είναι το παιδί και με τον Ατρόμητο ήταν ξανά από τους καλούς.

Το θέμα είναι να επιστρέψει με το καλό και για τα καλά ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, ένας από τους καλύτερους Ελληνες παίκτες του πρωταθλήματος, να βρει ξανά τα πατήματά του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από τον σοβαρό τραυματισμό, τότε που έφτασε μία ανάσα από την Εθνική ομάδα.

Μονάδες σαν τον «Τσίλια», τον καλό «Τσίλια» λίγες ομάδες διαθέτουν. Ο ΟΦΗ έχει την πολυτέλεια να τον έχει στη διάθεσή του. Τα καλύτερα έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμος για την επιστροφή: Το προσεκτικό come back του Τσιλιανίδη

Άποψη: Ο MVP, η μάχη στην εξάδα και το... κατς του Βόλου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.