Δεν έχασε η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ την αποτελείωσε!

Απόψεις

Ας μάθουμε επιτέλους να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να αποδώσουμε στο νικητή τη δόξα που του αρμόζει!

Ο ΟΦΗ πήγε στο ΟΑΚΑ να παίξει μπάλα, να βάλει στην ΑΕΚ δύσκολα και να πάρει αποτέλεσμα. Πήρε τη νίκη, ακόμα καλύτερα. Ήταν τυχερός; Ναι, όταν ο αντίπαλος χάνει πέναλτι στο 88' είσαι (και) τυχερός. Στο 90' το έφαγε το πέναλτι την προηγούμενη αγωνιστική από τον Άρη που δεν έκανε ούτε ένα σουτ προς τον Επασί. Τυχερός στο ΟΑΚΑ, άτυχος στο «Γεντί Κουλέ». Ικανός, όμως, σε αμφότερα τα παιχνίδια. Καλύτερος των αντιπάλων του.

Δεν έχασε η ΑΕΚ τη Δευτέρα. Ο ΟΦΗ την κέρδισε. Για να ακριβολογούμε. Και αυτός γενικότερα ως προς την αντιμετώπιση μετά από τέτοια αποτελέσματα (ρίξτε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων και θα καταλάβετε). Η ΑΕΚ πήγε να παίξει με τον Όμιλο για να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό και να μη χάσει το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα. Και στόχο είχε και κίνητρο είχε, αδιάφορη δεν ήταν. Ο ΟΦΗ την κέρδισε αφού πρώτα έπρεπε να ανατρέψει το γκολ του Βράνιες. Και να μείνει για 10 σερί εκτός έδρας παιχνίδι αήττητος, έξι εφέτος, τέσσερα από πέρυσι.

Ο ΟΦΗ την κέρδισε την ΑΕΚ, δεν έχασε η ΑΕΚ. Και ο Γιαννίκης, ο οποίος γίνεται δέκτης σκληρής κριτικής, το ότι τα έχασε και έκανε άνω-κάτω την ομάδα για να βρει ένα σύστημα της προκοπής, δέθηκε κόμπο από τον Νιόπλια. Τέσσερις επιθετικούς έβαλε μπροστά μπας και πάρει έστω την ισοπαλία και ο Νιόπλιας το γύριζει το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς πίσω και τον βαχυκυκλώνει. Έχασε τον Τοράλ και τις αντεπιθέσεις, κέρδισε όμως την αμυντική του ηρεμία και κράτησε με άνεση το διπλό.

Δεν έχασε η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ κέρδισε. Αυτή είναι η σωστή διάσταση των πραγμάτων. Κουραστήκαμε με τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από αυτούς. Όταν χάνουν, χάνουν από αντίπαλο. Δεν χάνουν μόνοι. Ο ΟΦΗ έκανε την ΑΕΚ να χάσει, την ανάγκασε με το παιχνίδι του, ήταν καλύτερος και πήγε στο ΟΑΚΑ και της πήρε το διπλό.

Χωρίς "κλεφτοπόλεμο", χωρίς διώξιμο της μπάλας στα... πουλιά, χωρίς να κλειστεί πίσω. Και μπάλα έπαιξε και ευκαιρίες δημιούργησε και άμυνα έπαιξε και όλες τις αρετές του ξεδίπλωσε. Ο ΟΦΗ κέρδισε στο ΟΑΚΑ γιατί είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, με προπονητή που είναι άριστος στην προετοιμασία και την τακτική προσέγγιση και γιατί έχει τους παίκτες και τον προπονητή για να το πετύχει.

Ο ΟΦΗ μεγαλώνει. Τόσο που θέλουν δεν θέλουν θα τον μάθουν. Ο ΟΦΗ κερδίζει τον σεβασμό με το ποδόσφαιρό του και τα αποτελέσματά του. Ο ΟΦΗ άρχισε το ταξίδι για τα ψηλά πατώματα και τίποτα δεν τον σταματά. Και θα τους αναγκάσει όλους να του συμπεριφέρονται όπως του αρμόζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2

Τα highlights της νίκης

Οι δηλώσεις του Νιόπλια

Photos από τους πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ

Όλο το ρεπορτάζ από το διπλό επί της ΑΕΚ

Η βαθμολογία της Super League

Πω πω ένας ΟΦΗ! Πω πω ένας Νιόπλιας!

Αποθέωση από Νιόπλια σε ΟΦΗ, Σαμαράδες και Τοράλ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.