Πίσω πάει καλά, μπροστά πρέπει να... ΠΑΣ καλύτερα

Απόψεις

Τα συν και τα πλην του ΟΦΗ και τι πρέπει να αλλάξει ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε… στοιχειωμένο ρεκόρ 35 ετών κόντρα στους Αρκάδες και πάει στους «Ζωσιμάδες» τη Δευτέρα (27/09) για να το καταρρίψει και να το διευρύνει στα επόμενα παιχνίδια του.

Έμεινε αήττητος για δέκα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος, κάτι που είχε πετύχει τελευταία φορά το μακρινό 1986. Τέτοιου είδους επιδόσεις διαμορφώνουν «χαρακτήρα» και δίνουν ψυχολογία στο κλαμπ.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν ακόμη χάσει τη φετινή περίοδο, αλλά, από την άλλη, δεν έχουν κερδίσει κιόλας.

Το ξεκίνημα της σεζόν για τον ηρακλειώτικο σύλλογο δεν είναι άσχημο, αν αναλογιστεί κάποιος και το δύσκολο πρόγραμμα, όμως είναι δεδομένο ότι πρέπει να παρουσιάσει βελτίωση, αν θέλει να μπει εξάδα.

Αυτό φάνηκε, μάλιστα, και στο πρόσφατο παιχνίδι με τους Πελοποννήσιους. Το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια είχε στοιχεία, τα οποία πρέπει να διατηρήσει, μα και ορισμένα άλλα, που χρειάζεται να δουλέψει για να τα βελτιώσει.

Είναι σπουδαίο το γεγονός πως για 90 λεπτά δεν απειλήθηκε καθόλου από τους παίκτες του Ράσταβατς. Ένα σύνολο με επιθετικό πνεύμα, που δεν αρέσκεται στο να… καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, δεν ήταν καθόλου απειλητικό στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Ο ΟΦΗ κράτησε τον Αστέρα με σχετική άνεση μακριά από το καρέ του Επασί και ουσιαστικά δεν… καρδιοχτύπησε σε κανένα σημείο του αγώνα. Μπορεί οι «κυανοκίτρινοι» να ταξίδεψαν με ελλείψεις στην Κρήτη, ωστόσο αυτό δεν ακυρώνει την καλή δουλειά που έκανε ο Όμιλος στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας.

Στην αντίπερα όχθη, πάντως, ένα μεγάλο «πλην» για τους «ασπρόμαυρους» ήταν η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η ομάδα του Ηρακλείου «χωλαίνει» στο θέμα της δημιουργίας και δεν είναι ψέμα πως την Τετάρτη (22/09) στο «Γεντί Κουλέ» δεν είχε κλασική ευκαιρία για γκολ.

Εκεί πρέπει να δουλέψει για να φτιάξει την εικόνα του. Αρχής γενομένης από τη συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Γιατί για να επιστρέψει ο ΟΦΗ στα πλέι οφ, θα πρέπει να γίνει περισσότερο ουσιώδης και επικίνδυνος.

Και φυσικά για να συμμετάσχει στο μίνι πρωτάθλημα του τίτλου τέτοια ματς στην έδρα του πρέπει να τα... καθαρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έμαθε να μη χάνει, θα μάθει και να κερδίζει

Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τον περσινό ντε Γκουζμάν


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.