Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τον περσινό ντε Γκουζμάν

Απόψεις

Η τρίτη αρνητική του εμφάνιση, η διαφορά του περσινού με τον φετινό ντε Γκουζμάν και πώς επηρεάζει το παιχνίδι του ΟΦΗ

Το παραδέχθηκε και ο Νιόπλιας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο ντε Γκουζμάν δεν είναι καλός και κυρίως δεν είναι ο ντε Γκουζμάν των περσινών πλέι άουτ. Γιατί με αυτόν θα τον συγκρίνουμε και αυτόν έχει ανάγκη ο ΟΦΗ.

Τρία σερί ματς ο Ολλανδός μέσος ξεκινάει βασικός κάτι απολύτως λογικό. Η κοινή ποδοσφαιρική λογική θέλει τέτοιους παίκτες να τους βάζεις ακόμα και αν δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Για τη μία ενέργεια, τη μία κίνηση που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Με τον Άρη ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν δεν βοήθησε τον ΟΦΗ στο επιθετικό κομμάτι, στη δημιουργία. Το κατάλαβε και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να προσφέρει και προτίμησε να μείνει σταθερός στη θέση του και να υπηρετήσει τουλάχιστον το αμυντικό πλάνο του Νιόπλια στο «Βικελίδης» για να μη δημιουργηθούν ρήγματα στο κέντρο.

Με την ΑΕΚ επίσης σε κακή μέρα. Ανέβηκε μόνο όταν ανέβηκε συνολικά ο ΟΦΗ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα όταν το 0-3 έγινε 3-3. Τον παρέσυρε η ορμή της ομάδας του και προσπάθησε και αυτός να βάλει την πινελιά του, δίχως όμως να μένει η εμφάνισή του στο μυαλό μας μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Το... κακό τρίτωσε με τον Αστέρα Τρίπολης. Παθητικός, δεν μπόρεσε να προσφέρει, έκανε αβίαστα λάθη, παίζει ξεκάθαρα κάτω από τις δυνατότητές του. Δεν είναι ο ντε Γκουζμάν που πήρε τα πάνω του πέρυσι με τον Νιόπλια κι έγινε ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής.

Προφανώς δεν ήρθε η καταστροφή ούτε αυτό σημαίνει κάτι. Όπως όλος ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος έτσι κι ο Ολλανδός δεν είναι ακόμα στο επίπεδο εκείνο για να βοηθήσει την κρητική ομάδα. Η εικόνα του, όμως, κάνει «μπαμ», όπως λέμε στην καθομιλουμένη γιατί αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ δεν έχει τις λύσεις και την πολυτέλεια για να μείνει εκτός ενδεκάδας. Με Τοράλ και Ναμπί εκτός ο ντε Γκουζμάν θα «σηκώσει το φορτίο» μέχρι τη διακοπή όπου θα πάρει τις ανάσες του και θα δουλέψει για το προσωπικό του come back.

Μέχρι τότε ο Νέιρα φαίνεται πολλές φορές μέσα στο γήπεδο να παίζει για δύο και ο Νιόπλιας στερείται την προσωπική ενέργεια από έναν ποδοσφαιριστή, όπως ο Ολλανδός, που είναι από τους λίγους στο ρόστερ της κρητικής ομάδας με αυτή την ποιότητα και το ποδοσφαιρικό «βιογραφικό».

Και επειδή ο ντε Γκουζμάν είναι έμπειρος και έξυπνος κι έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, ξέρει ότι ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, ξέρει ότι χρειάζεται τον χρόνο του για να φτάσει τον... περσινό ντε Γκουζμάν και αυτή την περίοδο παίζει κυρίως με το μυαλό μέχρι να έρθει η στιγμή που όλο του το είναι θα εναρμονιστεί και θα γίνει ξανά ο ηγέτης του ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κόλλησε» στο μηδέν ο ΟΦΗ

ΟΦΗ-Αστέρας 0-0: Τα highlights της αναμέτρησης

Νιόπλιας: «Δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα, καλύτεροι στη συνέχεια»

Αυτός ο ΟΦΗ δεν είναι αφελής και ανυποψίαστος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.