Είναι διαφορετικό να είσαι ΟΦΗ

14:58 | 05/03/2019

Ο ΟΦΗ δίνει τη δική του μάχη χωρίς άναρθρες κραυγές. Μόνος του. Με τα δικά του «όπλα» για τη δικαίωση.

Η μεγάλη μάχη του ΟΦΗ άρχισε. Η μάχη για τη δικαίωση, για την αποφυγή της καταδικαστικής τιμωρίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Της τιμωρίας που τον στέλνει στον υποβιβασμό και του αφαιρεί 6 βαθμούς από το νέο πρωτάθλημα. 

Αυτή η τιμωρία είναι ο τελευταίος «συνδετικός κρίκος» του παλιού με το νέο. Του παρελθόντος που θέλει να κλείσει στο μπαούλο, με το μέλλον. Το καλύτερο αύριο. 

Στον ΟΦΗ τρόμαξαν με την απόφαση, αλλά δεν θα το βάλουν κάτω. «Θα το παλέψουμε», ήταν η μοναδική ατάκα που άκουγες από την ώρα που γνωστοποιήθηκε η τιμωρία για το περσινό ματς με τον Αιγινιακό.

Ο Ομιλος θα ριχτεί στη μάχη με όλα του τα όπλα, με ισχυρό νομικό τιμ, με όλους τους επικεφαλής στην πρώτη γραμμή για τη δικαίωση. Θα διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του. Χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις, χωρίς να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ισως αυτό να ξενίζει πολλούς, κυρίως όσους έμαθαν ότι οι «φωνές» είναι καλύτερες από τις πράξεις. Ο ΟΦΗ της νέας εποχής δεν λειτουργεί έτσι. Λιτές ανακοινώσεις, λίγα λόγια, μόνο πράξεις.

Τα πράγματα είναι... μετρημένα κουκιά. Πρώτη κίνηση η έφεση. Μετά, αν χρειαστεί, το Διαιτητικό Δικαστήριο. Μετά, επίσης αν χρειαστεί, ακόμα και το CAS. Θα το παλέψει μέχρι τέλους, όσο πάει και αυτό τόνιζαν οι άνθρωποι της ομάδας τη Δευτέρα.

Σε αυτές τις μάχες δεν μετρά να κάνεις «θόρυβο», αλλά να σκύβεις το κεφάλι πάνω στο πρόβλημα. Στην ΠΑΕ αντέδρασαν άμεσα και σχεδίασαν την υπερασπιστική τους γραμμή. Δεδικασμένα υπάρχουν, όπως πολλά κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η πρωτόδικη απόφαση δεν σημαίνει το τέλος. Εμπειροι νομικοί δεν κρύβουν τη σιγουριά τους ότι η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Αλλά είναι μακρύς ο δρόμος. Και χρειάζεται υπομονή. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Όσα είπε ο Γιώργος Σαμαράς το πρωί της Τρίτης, έδειξαν πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρωτόδικη απόφαση: Υποβιβασμός και -6 για ΟΦΗ

Τι ισχύει με την τιμωρία του ΟΦΗ και το δεδικασμένο

Η πρώτη επίσημη αντίδραση του ΟΦΗ

Τι γίνεται με τη βαθμολογία της Super League

Ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης

Οργισμένη αντίδραση των οργανωμένων του ΟΦΗ

Η γνώμη του Κούγια για την τιμωρία του ΟΦΗ

Γιώργος Σαμαράς: «Δεν ξενερώνουμε»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.