Ελένη Μπούση: «Σταματήστε να παίζετε πολιτικά - εκκλησιαστικά παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μου»

09:27 | 05/01/2024

Η μητέρα του Μιχάλη Μπούση απαντά στον «πόλεμο» που δέχεται η οικογένειά της.

Η κυρία Ελένη Μπούση μιλώντας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφέρεται στην επίθεση που δέχεται η οικογένειά της τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τη βάπτιση των 2 παιδιών στη Βουλιαγμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αλλά και για την πρόσφατη αναφορά Ηγουμένων του Αγίου Όρους εναντίον της οικογένειάς της σε επιστολή που απέστειλαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Η κ.Μπούση αναφέρει:

Ο Θεός δεν κρίνει την Αγάπη. Ο Θεός είναι ελεήμων, δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός μας. Τον ενδιαφέρει μονάχα αν αγαπάμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, η οικογένειά μου έχει γίνει στόχος μηνυμάτων μίσους τα οποία προέρχονται από ορισμένους δήθεν ΄΄υπερ ορθόδοξους, ούτως ειπείν πιστούς στο Θεό ανθρώπους΄΄. Σταύρωσαν τα παιδιά μου επειδή επιλέξαμε να ακολουθήσουμε την παράδοση και την καρδιά μας και να βαπτίσουμε τα εγγόνια μας στη χώρα μας την Ελλάδα σύμφωνα με το Ορθόδοξο τυπικό.

Μας επιτέθηκαν με μανία, επιτέθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με ανοίκειο μίσος και όλα αυτά γιατί; Ποια είναι η αμαρτία μας; Δεν έχουν το δικαίωμα τα εγγόνια μου να βαπτιστούν σε Ορθόδοξη Εκκλησία επειδή οι γονείς τους επέλεξαν μια διαφορετική μορφή Αγάπης από αυτή που εγκρίνουν κάποιοι Ιερείς στην Ελλάδα; Είναι αυτό δίκαιο; Είναι αυτό το θέλημα του Θεού; Σίγουρα ΟΧΙ.

Χθες δέχτηκα ένα ακόμη χτύπημα. Κάποιοι Αγιορείτες Μοναχοί, με δόλια κίνητρα, επέλεξαν να στοχοποιήσουν και να σταυρώσουν την οικογένειά μου για δεύτερη φορά, στέλνοντας μια απαράδεκτη επιστολή στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με στόχο να επιτεθούν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και να αποδείξουν ότι έχουν τη δύναμη να παίξουν πολιτκά παιχνίδια. Τίποτα δεν έχουν. Όποιος υπέγραψε αυτή τη δήλωση δεν υπηρετεί το Θεό. Υπηρετεί το μίσος και τον διχασμό. Βάζει μπροστά 2 αθώα παιδιά και τα ρίχνει στην αρένα σαν να είμαστε στο Κολοσαίο της Ρώμης. Ορισμένοι Μοναχοί βρήκαν τον εχθρό τους στα αθώα πρόσωπα των παιδιών μας. Να κρίνετε τους εαυτούς σας πρώτα για το τί κάνετε πίσω από κλειστές πόρτες προτού κρίνετε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και την οικογένειά μου.

Ως εδώ, δεν θα δεχτώ άλλο αυτή την αισχρή επίθεση, είναι υποκριτές.

Εχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στην Ορθοδοξία, στη φιλανθρωπία, στην προσφορά, έχω χτίσει εκκλησίες, μοναστήρια, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία. Προσπαθώ σκληρά να είμαι μια καλή Χριστιανή, ένας καλός άνθρωπος, μια προστατευτική μητέρα. Δεν λέω ότι είμαι τέλεια, μόνο ο Θεός είναι τέλειος. Όμως δεν είμαι υποκρίτρια. Και είμαι υπερήφανη γι αυτό.

Με σεβασμό το ζητάω, σταματήστε να παίζετε πολιτικά – εκκλησιαστικά παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μου, ξέρω πως κάθε μητέρα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα που προστατεύει την οικογένεια και την αλήθεια θα ταυτιστεί μαζί μου τούτη την ώρα. Μην αφήσουμε το μίσος να καλύψει τις ψυχές μας. Δεχτείτε την Αγάπη, αποδεχτείτε ο ένας τον άλλο. Αφήστε τις ψυχές σας να γεμίσουν με τον Λόγο του Κυρίου μας και τότε θα δείτε την Αλήθεια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.