Eλλάδα - Ιταλία στο Παγκρήτιο;

Διεθνή

Δείτε τι γίνεται με την έδρα της Εθνικής - το πρόγραμμα των προκριματικών αλλάζει τα δεδομένα - πότε έρχεται στο Παγκρήτιο το κλιμάκιο της ΕΠΟ - διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Capitano.gr

Χθες, στο Δουβλίνο, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για τα προκριματικά του Euro 2020. Έπειτα από την αποτυχία στο Nations League, η Εθνική Ελλάδας έμαθε το μεσημέρι της Κυριακής (02/12) τους πέντε αντιπάλους της για τον 10 όμιλο στον οποίο και συμμετέχει. Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν είναι οι ομάδες που θα βρεθούν απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση και η Εθνική του Άγγελου Αναστασιάδη έχει σαν στόχο την κατάληψη της μίας εκ των δύο θέσεων.

Το πρόγραμμα αλλάζει τα δεδομένα;

Λίγο μετά το άκουσμα των πέντε αντιπάλων της Εθνικής μας στον 10ο όμιλο, έγινε γνωστό και το πρόγραμμα της ''γαλανόλευκης''. Ένα πρόγραμμα 10 αγωνιστικών το οποίο ξεκινάει από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου. Εκτιμώ ότι μέχρι τώρα έχει... περάσει στα ψιλά το πρόγραμμα το γεγονός ότι η Εθνική ξεκινάει με δύο εκτός έδρας παιχνίδια (Λιχτενστάιν - Βοσνία), στα τέλη του Μαρτίου. Έτσι, το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ελληνικής ομάδας είναι απέναντι στην ισχυρή του ομίλου, Ιταλία, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουνίου!

2021655.jpg#asset:54033


H αλλαγή στην καταληκτική ημερομηνία

Σαν συνέπεια των παραπάνω, η ΕΠΟ παίρνει μια άτυπη ''παράταση'' για την δήλωση των δύο εδρών που θα χρησιμοποιήσει για τα προκριματικά του Euro 2020. Αρχικά, η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 7 Δεκεμβρίου (Παρασκευή) όμως το γεγονός ότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι (Ελλάδα - Ιταλία) θα γίνει τον Ιούνιο, η Ελληνική Ομοσπονδία θα πρέπει να αποφασίσει τις δύο έδρες, μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Άρα, η ομοσπονδία έχει δύο μήνες επιπλέον περιθώριο ώστε να καταλήξει στα δύο γήπεδα.

Έρχεται κλιμάκιο της ΕΠΟ στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Δευτέρα (10/12), κλιμάκιο της ΕΠΟ θα βρεθεί στο Ηράκλειο και το Παγκρήτιο ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα ένας έλεγχος για το τι απαιτείται ώστε αν η έδρα του Παγκρητίου προκριθεί, να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο αν στο κλιμάκιο της ΕΠΟ βρεθεί και μέλος της UEFA.

«Αγκάθι» μόνο η δαπάνη

Δεδομένα, το Παγκρήτιο είναι μια από τις ελάχιστες έδρες που πληροί τις περισσότερες προδιαγραφές αλλά και τις ''γεμάτες'' έδρες που θέλουν στην ΕΠΟ. Το μοναδικό αγκάθι με το Παγκρήτιο δεν είναι ούτε το... αεροδρόμιο, ούτε οι φήμες ότι οι διεθνείς θέλουν ''Καραϊσκάκη'', αλλά το γεγονός της δαπάνης.

Σίγουρα, το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει τον Ιούνιο και όχι το Μάρτιο, αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί η λύση  και οι οικονομικοί πόροι.

Παραμένει φαβορί το Παγκρήτιο αλλά...

Το Capitano.gr είχε αποκαλύψει το θέμα Παγκρήτιο - Εθνική, καθώς και το 6ετες συμφωνητικό που είναι πιθανό να υπογραφεί, μεταξύ των δύο πλευρών, Δήμο Ηρακλείου και ΕΠΟ. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα κείμενα, έτσι και τώρα, το Παγκρήτιο δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι η έδρα που θα φιλοξενήσει την Εθνική. Όμως, παραμένει το φαβορί, αν θέλετε καλύτερα, πληροί τις περισσότερες προϋποθέσεις. Οι φωνές από κάποια μέλη της ΕΠΟ για Τούμπα καθώς και η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να παραχωρήση δωρεάν την έδρα του ΠΑΟΚ, κόπασαν έπειτα από την ανακοίνωση των οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά. Το ''Καραϊσκάκης'' και το ΑΕΛ Arena της Λάρισας είναι δύο έδρες επίσης που έχουν πιθανότητες, μία από τις δύο λογικά θα είναι στις δύο έδρες που θα δηλωθούν. Το ΟΑΚΑ, εκτός απροόπτου δεν θα είναι μέσα στην τελική δυάδα. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.

Τέλος, μην απορρίπτουμε το ενδεχόμενο να... μοιραστούν τα 5 εντός έδρας των προκριματικών τα δύο γήπεδα που θα επιλεγούν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.