Το Παγκρήτιο και το... 6ετές συμφωνητικό

Απόψεις

Διαβάστε το αποκαλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα ''Παγκρήτιο - Εθνική'' - το 6ετές συμφωνητικό, ο ρόλος των διεθνών, πότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Στις 26 Οκτωβρίου, με αφορμή την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη, το Capitano.gr αποκάλυψε τις συζητήσεις που γίνονται για το Παγκρήτιο και τις αυξημένες πιθανότητες που έχει ώστε να γίνει η νέα έδρα της Εθνικής Ελλάδας. ''Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα γίνονται διεργασίες για την έδρα της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2020.Οι διεθνείς θέλουν Παγκρήτιο και η ομοσπονδία είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τα ''θέλω'' τους καθώς και να δώσει το στίγμα της νέας εποχής σε μια έδρα που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα'ανέφερε το δημοσίευμα μεταξύ άλλων. Ένα το κρατούμενο.

Η επιθεώρηση του Παγκρητίου

Πάμε παρακάτω. Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο Ηράκλειο ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες με στόχο να επιθεωρήσει το Παγκρήτιο Στάδιο ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη νέα έδρα της Εθνικής. Η επίσκεψη στο Παγκρήτιο έγινε τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να προκύψει κάτι απρόοπτο. 

Το στέγαστρο και η συνάντηση στη Λότζια

Σήμερα (Δευτέρα), έγινε η συνάντηση στη Λότζια ανάμεσα σε Δέδε (ΕΠΟ) - Κουτεντάκη (ΕΠΣΗ) και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του γηπέδου, θέματα ασφαλείας και όχι μόνο.Στη συνάντηση που έγινε, συζητήθηκε και το μείζων θέμα του στεγάστρου. Το στέγαστρο αναμένεται να μείνει ως έχει σε πρώτη φάση, συμφωνήθηκε να μην συμβιβαστούν με κάτι πρόχειρό, ώστε το Παγκρήτιο να είναι 100% έτοιμο νωρίτερα. Η εξασφάλιση ενός σημαντικού ποσού ώστε το έργο να δώσει πνοή στο στάδιο για τα επόμενα 30 χρόνια, δεν δίνει περιθώριο για ρίσκο. Έτσι, εξετάζεται και η ... μετακόμιση των δημοσιογραφικών θέσεων καθώς και κάποιων VIP.  Επίσης, στον προγραμματισμό είναι και η τοποθέτηση τουρνικές στις εισόδους.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΛΑΖ_share.jpg#asset:48146


Η θέληση των διεθνών

Το αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο, το τονίζουμε και το τώρα. Επειδή γράφονται πολλά, οι διεθνείς έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ποιο γήπεδο θέλουν σαν έδρα της Εθνικής και αυτό είναι το Παγκρήτιο. Πέρα από την βούληση της ΕΠΣΗ, πέρα από την δημόσια πρόσκληση του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού και την δεδομένη επιθυμία της ΕΠΟ, οι διεθνείς ''γουστάρουν'' η Εθνική να παίζει στην Κρήτη.

''Όπλο'' και η εξαιρετική παράδοση 

Στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2004 έως και σήμερα, η Ελλάδα έχει δώσει 5 αγώνες στο Παγκρήτιο, δύο φιλικούς, έναν για τα προκριματικά Μουντιάλ και δύο για τα προκριματικά Euro. Η ελληνική ομάδα έχει ένα τρομερό σερί στο γήπεδο του Ηρακλείου, αφού μετράει 4 νίκες και μία μόλις ισοπαλία, ούσα αήττητη. Δείτε εδώ αναλυτικά τα παιχνίδια που έχει δώσει η Εθνική στο Παγκρήτιο.

Το 6ετες συμφωνητικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ομοσπονδίας, η ΕΠΟ συζητάει με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς να χρησιμοποεί η Εθνική το Παγκρήτιο σαν έδρα για τα επόμενα 6 χρόνια. Στο ενδεχόμενο αυτό δεν δείχνουν αντίθετοι Δήμος και ΕΠΣΗ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει τις ήδη τρεις δηλωμένενες έδρες (ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκης, Τούμπα) στην UEFA. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι στα επόμενα χρόνια (αν τελικά προκύψει συμφωνία), η Εθνική θα παίζει μόνο στο Παγκρήτιο. Η ενδεχόμενη συμφωνία θα αφορά μόνο τους επίσημους αγώνες.

Μέχρι τέλος του χρόνου η απόφαση

Συζητήσεις γινόντοσαν, γίνονται και θα... γίνουν, όπως όλα δείχνουν. Ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το γεγονός ότι έχει προκριθεί το Παγκρήτιο και ότι η ΕΠΣΗ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση ότι ''το Παγκρήτιο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει μόνιμη έδρα''δεν σημαίνει ότι υπάρχει οριστική απόφαση. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος του 2018.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.