Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ καλείται για ακόμα μία φορά την τρέχουσα σεζόν να «αλλάξει το τσιπάκι», ενόψει Ολυμπιακού.

Ο ΟΦΗ μετράει τρεις νίκες στο εφετινό πρωτάθλημα και 4 ισοπαλίες, 13 βαθμούς το σύνολο και 5η θέση, ενώ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Αυτό το «what if» που λέμε και ξαναλέμε κάθε φορά που ανατρέχουμε στο πρόσφατο παρελθόν και στα ματς που η Κρητική ομάδα πέταξε βαθμούς.

Νίκες με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ήττα με Αστέρα Τρίπολης, ισοπαλίες με Λαμία, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Κηφισιά. Το παράδοξο του πράγματος. Ο ΟΦΗ κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια, αυτά που έχουν μεγάλες απαιτήσεις και θέλουν υψηλή ένταση και αδυνατεί να κερδίσει στα άλλα.

Αν υπάρχει κάτι θετικό είναι η αντίδραση που βγάζει ο ΟΦΗ στα συγκεκριμένα ματς, τα λεγόμενα μεγάλα, όπως αυτό που έρχεται τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ομιλος κερδίζει τον Άρη και έπειτα ακολουθεί η βαριά ήττα και η τραγική εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Μετά από την Τρίπολη ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και βγάζει χαρακτήρα επικρατώντας 1-0.

Ακολουθούν τρεις σερί ισοπαλίες μέχρι να έρθει η ΑΕΚ. Λαμία, Ατρόμητος και Παναιτωλικός, τρία «Χ» και έπειτα η μεγάλη νίκη και η σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» του Ματίας Αλμέιδα.

Τώρα ήρθε το στραπάτσο με την Κηφισιά και η εκτός έδρας ισοπαλία. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο ΟΦΗ πάει σε αυτό το ιδιόμορφο deja vu: να αφήσει πίσω του τον αγώνα της Λαμίας, να επικεντρωθεί σε αυτό με τους Πειραιώτες, να μαζέψει δυνάμεις και αυτοπεποίθηση και να πάει για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο ΟΦΗ καλείται ξανά, στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, να «αλλάξει το τσιπάκι». Τι θα γίνει τη Δευτέρα ουδείς ξέρει, σίγουρα όλα θα κριθούν στην πνευματική προετοιμασία των παικτών από τον Νταμπράουσκας. Η μεγάλη πρόκληση για τον ΟΦΗ ειναι να δείξει ακόμα μία φορά πως είναι πολύ καλύτερος από αυτό που δείχνει με τους λεγόμενους «μικρούς», αδικώντας τον εαυτό του. Το τι θα κάνει με τον Ολυμπιακό ουδείς το γνωρίζει, φαίνεται όμως ότι θα δούμε ξανά έναν ΟΦΗ τελείως διαφορετικό από τη Λαμία. Σημασία, βέβαια, έχει να δούμε κάποια στιγμή έναν ΟΦΗ με διάρκεια και σοβαρές εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.