Ένα γκολ για να πάρει μπρος

ΟΦΗ

Ο Δημήτρης Μάνος, η «αφλογιστία» και η ευκαιρία της Τούμπας.

Δεν είναι τέτοιο το ματς που θέτεις ως ζήτημα το να «ξεμπουκώσει», όπως λέμε στην καθομιλουμένη, αλλά το γεγονός ότι θα ξεκινήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ ως βασικός -για πρώτη φορά μετά το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό- του δίνει ένα έξτρα κίνητρο για τη -δύσκολη- συνέχεια.

Ο Δημήτρης Μάνος, περί ου ο λόγος, είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον έχει ανάγκη ο ΟΦΗ όσο ποτέ. Και το αναλύσαμε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα του Ομίλου δεν είναι η άμυνα, ποτέ δεν ήταν. Το πρόβλημα είναι ότι, πλέον, δεν έχει το εύκολο γκολ και τούτο θα το χρειαστεί όταν έρθουν τα παιχνίδια, οι «τελικοί» που η ανάγκη κατάκτησης της νίκης θα είναι επιτακτική.

Ο ΟΦΗ πάει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα. Οι απουσίες πολλές, η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Σίμος θα είναι διαφορετική. Τέτοιο ΟΦΗ δεν θα τον έχουμε ξαναδεί.

Η ουσία, όμως, δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι τι μπορεί να πάρει η κρητική ομάδα από αυτό το παιχνίδι. Παίζει κόντρα σε μία ομάδα που μπορεί να μην πείθει με την αγωνιστική της εικόνα μέσα στο 2020, αλλά το αποτέλεσμα που πήρε στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό της δίνει ώθηση. Ο ΟΦΗ από την άλλη πάει στην Τούμπα για το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και έχοντας ταυτόχρονα το μυαλό του τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μάνος έχει την ευκαιρία να κάνει restart. Το χρειάζεται. Του λείπει το γκολ, τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά αυτό και είναι λογικό. Για τον φορ η «τροφή» είναι το γκολ, αν αυτό δεν έρχεται σου προσθέτει έξτρα άγχος. Στις προπονήσεις ο Μάνος «σκίζεται», δουλεύει συνεχώς στα τελειώματα των φάσεων, προσπαθεί να ανέβει ψυχολογικά, επιζητά το γκολ που θα βάλει τέλος στη «γκίνια».

Αισίως έχει 40 με τον ΟΦΗ, μόλις δύο πίσω από τον Κώστα Φραντζέσκο. Είναι και το έξτρα κίνητρο να πάει ακόμα πιο ψηλά στη σχετική κατάταξη των σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ. Κίνητρα υπάρχουν, πάνω απ' όλα αυτό της ομάδας για τον στόχο των πλέι οφ. Ο αγώνας της Τούμπας έχει πράγματα να αφήσει και δη θετικά. Γι' αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Για τους «τελικούς» στο «Γεντί Κουλέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα γκολ δεν τα βάζει ο στόπερ

Τέτοιο ΟΦΗ δε θα ’χεις ξαναδεί

Ευκαιρία το ματς της Τούμπας

Το «φατούρο» στον Μίγγο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.