«Ενα γκολ, τι σας ζητάω;»

SMS
08:00 | 17/11/2018

Πώς η περίφημη ατάκα του Αλκέτα Παναγούλια γίνεται για τον ΟΦΗ πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Παπαδόπουλου.

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η Ελλάδα του Αλκέτα Παναγούλια νικούσε 1-0 τη Ρωσία και προκρινόταν ως πρώτη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ. Εκεί όπου έγινε γνωστή η περιβόητη ατάκα μετά από ξέσπασμα του αείμνηστου κόουτς (το σχετικό video για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) προς τους ποδοσφαιριστές: "Ενα γκολ, ρε! Τι σας ζητάω;"

Κάτι η μέρα, κάτι η όλη κατάσταση, κάνουν τη συγκεκριμένη φράση του Παναγούλια γίνεται για τον ΟΦΗ πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο ΟΦΗ που αναζητά εναγωνίως το γκολ, έχει ξεκάθαρο πρόβλημα σε αυτό και ψάχνει... τον Δημήτρη Μάνο.

Η φυγή του νεαρού επιθετικού που πέρυσι βγήκε πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία είναι ένα πρόβλημα χωρίς λύση. Και αν σταθούμε στα όσα είπε πρόσφατα ο Νίκος Παπαδόπουλος και συγκεκριμένα μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, τότε γίνεται αντιληπτό που ακριβώς θέλει να ρίξει το βάρος ο προπονητής του ΟΦΗ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην προπόνηση της Παρασκευής μεγάλο χρόνο τον αφιέρωσε στα τελειώματα. Ξέρει καλά ότι το θέμα του εφετινού ΟΦΗ έχει να κάνει με τα γκολ και εκεί ακριβώς αναζητά το "φάρμακο".

Μετά από 10 αγωνιστικές ο Βουό έχει βάλει μόλις ένα γκολ (αυτό με τον Ολυμπιακό), ο Αραβίδης έχει κι αυτός ένα (με πέναλτι το προηγούμενο Σάββατο), ενώ "άκαπνος" παραμένει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Το προσεχές κρίσιμο και συνάμα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρη θα είναι το πρώτο "κρας τεστ" για το αν βρέθηκε η φόρμουλα για να έρθουν τα γκολ. Αλλιώς ο Δεκέμβρης είναι κοντά...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.