Η Ξάνθη, οι μεταγραφές και η «απογείωση»

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό πως χρειάζεται ένα μόλις «βήμα» για να… εκτοξευθεί.

Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα είναι που μετράει και υπό αυτή την έννοια το ματς με τους «ερυθρόλευκους» δεν είχε κανένα βαθμολογικό όφελος για τον Όμιλο.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι και, παρά την προσπάθεια της, έμεινε στο μηδέν.

Από’ κει και πέρα, πάντως, στον ηρακλειώτικο σύλλογο πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για αρκετά πράγματα. Για άλλη μία φετινή αναμέτρηση οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο.

Υπήρξαν, σίγουρα, διαστήματα που ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, ωστόσο ο ΟΦΗ, ιδιαίτερα στην επανάληψη, ήταν σαφώς η ομάδα που είχε τα «ηνία» του αγώνα.

Ο Μάρτινς θέλησε να βάλει από το ξεκίνημα δύσκολα στον Όμιλο, με τους παίκτες του να πιέζουν από πολύ ψηλά, όμως μετά τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι όχι μόνο βρήκαν ισορροπία, αλλά είχαν και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Είναι, εξάλλου, γεγονός πως καμία ομάδα την τρέχουσα περίοδο δεν έχει προβληματίσει και «μπλοκάρει» τόσο τον Ολυμπιακό. Και στο «Καραϊσκάκης» και στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ κοίταξε στα μάτια ένα μεγάλο αντίπαλο και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να χάσει και τις δύο φορές.

Αυτή η κυριαρχία, μάλιστα, επί ενός τόσο ισχυρού συνόλου αποτελεί ένα από τα κέρδη της ομάδας του Σίμου. Στον αντίποδα, αυτό που πρέπει ίσως να προβληματίσει περισσότερο είναι η «άκαρπη» υπεροχή της.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και ενώ οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο, δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν. Πλην της φάσης του Στάικου στο 21’, δεν υπήρξε άλλη στιγμή που ο Σα ένιωσε κίνδυνο.

Με Ναμπί και Τσιλιανίδη στο παιχνίδι η εικόνα δεδομένα θα ήταν διαφορετική, καθώς πρόκειται για μονάδες που ανεβάζουν αισθητά τον Όμιλο μεσοεπιθετικά.

Τα προβλήματα, όμως, δε σταματούν ποτέ και πάντα θα υπάρχουν. Οπότε αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό…

Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι ο ΟΦΗ έχει προοδεύσει σημαντικά στον τομέα της κυριαρχίας μέσα στο ματς και απέχει μόλις ένα «κλικ» από την «απογείωση» του.

Και αυτή θα έρθει όταν καταφέρει να δίνει με μεγαλύτερη συνέπεια ουσία στην υπεροχή του. Κάτι που απαιτεί χρόνο, αλλά είναι σίγουρα εφικτό.

Οι μεταγραφές που έρχονται

Πέραν του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ έχει να σκεφτεί δύο πράγματα. Το ένα είναι το προσεχές παιχνίδι με την Ξάνθη που είναι σαφώς πιο κρίσιμο από αυτό της Τετάρτης.

Το δεύτερο είναι οι μεταγραφές. Ο Όμιλος έκανε την υπέρβαση -βάσει των δεδομένων του- με τη μεταγραφή του Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος έρχεται για να δώσει ποιότητα, να προσφέρει λύσεις και να ανεβάσει επίπεδο τον Όμιλο για να έρθει η... απογείωση που λέγαμε.

Το παιχνίδι με τους Πειραιώτες πρέπει να μπει στο «χρονοντούλαπο» γιατί σημασία για τον ΟΦΗ έχει το «αύριο». Και το «αύριο» είναι το ματς στα Πηγάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στιγμές του ντέρμπι: Αγωνία στις εξέδρες, ένταση στο γήπεδο

Η βαθμολογία μετά τα ματς της Τετάρτης

Ο Σίμος για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Στα αποδυτήρια ο Μπούσης

Από το Γεντί Κουλέ, στο νοσοκομείο με κάταγμα

Έξαλλος ο Φερέιρα, τον συγκρατούσε ο Σαμαράς!

Ζοάο Βίκτορ και επίσημα στον ΟΦΗ

Μεταγραφές, Τσιλιανίδης, Ναμπί: Πότε θα είναι διαθέσιμοι

Στιγμές του ντέρμπι: Αγωνία στις εξέδρες, ένταση στο γήπεδο

Σχόλιο Σταύρου Καραΐνδρου: Να σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.