Ένα «μπράβο» και στον Σίμο

Απόψεις

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν ξέχασε τον Γιώργο Σίμο. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο ΟΦΗ - Γράφει ο Δημήτρης Πιτσουλάκης

Ο στόχος του Ομίλου, έστω και με μπόλικη αγωνία, επιτεύχθηκε, όμως κακά τα ψέματα το πρόσημο δίπλα στη φετινή χρονιά είναι αρνητικό. Όχι γιατί ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν μπήκε στα πλέι οφ, αλλά γιατί πολύ απλά η απόκλιση της περυσινής από τη φετινή περίοδο ήταν μεγάλη. Σχεδόν χαώδης…

Από την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έπειτα από 13 χρόνια, στο μαρτυρικό τρίμηνο μακριά από τις νίκες, που έφερε την ομάδα στα… σκοινιά. Ο κύριος λόγος της ανατροπής της άσχημης κατάστασης και της εξασφάλισης της παραμονής ήταν αναμφισβήτητα ο Νίκος Νιόπλιας.

Μέσα σε μικρό διάστημα και κάτω από φοβερή και τρομερή πίεση, κατάφερε ν’ αλλάξει το… τσιπάκι του συγκροτήματος του και να κάνει καταπληκτική δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Το σημαντικότερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον 56χρονο τεχνικό, ο οποίος ανέλαβε το κλαμπ κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ωστόσο είχε τον τρόπο-λες και κρατούσε μαγικό ραβδάκι- να βελτιώσει τα πράγματα.

Και κάπου εδώ στο «παιχνίδι» μπαίνει ο προκάτοχος του. To οποίο προκάτοχο ο Νίκος Νιόπλιας δεν ξέχασε, προς τιμήν του, στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Λαμία. Ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος αποχώρησε «συνοδευόμενος» με τη… λεζάντα: «Δεν μπορεί το παλικάρι» και αρκετά ακόμη υποτιμητικά σχόλια, που υποδείκνυαν- και καλά- τις περιορισμένες δυνατότητες του.

Στα τελειώματα του αντιμετωπίστηκε ως προπονητικό… μειράκιον, που δεν έπρεπε καν να πάρει την ευκαιρία του. Λες και το καλοκαίρι του 2019 ο Όμιλος του πρόσφερε συμβόλαιο μόνο και μόνο για ν’ ακολουθήσει τα ποδοσφαιρικά trends της εποχής, τα οποία επιτάσσουν νεαρούς προπονητές στους πάγκους των ομάδων.

Είναι αλήθεια ότι ο Σίμος έκανε λάθη και δεν κατάφερε να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του. Και από τη στιγμή που η έμπνευση χάθηκε, ήταν ξεκάθαρο πως το τέλος πλησίαζε.

Ο 43χρονος τεχνικός δούλεψε αρκετά, ποτέ δεν έψαξε για δικαιολογίες, ακόμη κι όταν οι απουσίες ήταν τόσες πολλές, που τον υποχρέωναν να το ρίξει στα… πειράματα για να βρει την κατάλληλη ενδεκάδα.

Προστάτευε πάντα τους παίκτες του, δεν έχασε την πίστη του στο συγκρότημα του, δεν έχασε δευτερόλεπτο την αξιοπρέπεια του και προσπάθησε μέχρι το φινάλε για ν’ αντιστρέψει το κλίμα, χωρίς, πάντως, επιτυχία.

Ο… μύθος, άλλωστε, λέει ότι είχε θέσει στη διοίκηση την παραίτηση του αρκετά πριν το οριστικό «αντίο» του, ωστόσο οι ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» αποφάσισαν να τον στηρίξουν.

Το σπουδαιότερο πρόβλημα του ΟΦΗ στην τρέχουσα σεζόν είναι τα αμέτρητα προβλήματα. Γιατί αν μονάδες, όπως οι Τσιλιανίδης, Ναμπί, Βούρος και Νέιρα δεν έχαναν τόσα πολλά παιχνίδια και οι τραυματισμοί τους κυμαίνονταν σ’ ένα λογικό χρονικά πλαίσιο, ο Όμιλος θα είχε περισσότερους βαθμούς, δε θα κινδύνευε και ο Σίμος θα παρέμενε στο «τιμόνι» του ηρακλειώτικου συλλόγου μέχρι σήμερα.

Και αν στο κάτω-κάτω έχει θέση στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα το δείξει η ιστορία και η πορεία του και μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτα να δουν τι θέλουν και μετά να επιλέξουν προπονητή

Νιόπλιας: Από κόουτς έγινε δάσκαλος!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.