Πρώτα να δουν τι θέλουν και μετά να επιλέξουν προπονητή

Απόψεις

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ; Νιόπλιας ή κάποιος άλλος; Τι θα κρίνει την επόμενη μέρα

Στις 9 Μαρτίου, στην επίσημη παρουσίαση του Νίκου Νιόπλια από την ΠΑΕ ΟΦΗ, ο 56χρονος προπονητής έθεσε τους στόχους για την πορεία της ομάδας στα πλέι άουτ. Ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, αποτελέσματα. Λίγους μήνες μετά, δύο για την ακρίβεια, έκανε όλα όσα είπε και με αυτά που έκανε ήρθε και η σωτηρία του ΟΦΗ.

Τώρα ο Όμιλος περνάει στην επόμενη φάση, στην επόμενη μέρα που καλείται να αποφασίσει αν αυτή θα είναι με τον Νιόπλια στην άκρη του πάγκου, ή σε ένα γραφείο στο ΒΑΚ. Κι εδώ ακριβώς είναι η ουσία για τη νέα σεζόν, η απάντηση στο πιο κρίσιμο ερώτημα: Ποιος θα είναι του χρόνου ο νέος προπονητής;

Νιόπλιας ή κάποιος άλλος; Η ορμή της πορείας του ΟΦΗ στα πλέι άουτ και της κανονικότητας που επέστρεψε στο σύλλογο φέρνει τη γρήγορη απάντηση: Νιόπλιας. Είναι το αυτονόητο, ακόμα και το δίκαιο του πράγματος. Το θέμα, ομως, δεν είναι τι λέμε εμείς, αλλά τι θέλουν οι δύο πλευρές. Τι θέλουν οι επικεφαλής και τι θέλει ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Νιόπλιας είναι από τους ανθρώπους που δεν θα φύγει ποτέ από το ποδόσφαιρο. Είτε στον ΟΦΗ είτε κάπου αλλού είτε ακόμα και στο σπίτι του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτό που αγαπά. Να βλέπει αγώνες, να αναλύει αγώνες, να διαβάζει τις ομάδες, να παθιάζεται μετά από που κάνει σχεδόν 40 χρόνια.

Το πάθος του είναι το ποδόσφαιρο και η ομάδα της καρδιάς του ο ΟΦΗ. Αυτά τα δύο αν συνδυαστούν μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το είδαμε τους τελευταίους δύο μήνες όταν ανέλαβε την... αποστολή αυτοκτονίας και μεταμόρφωσε μία πληγωμένη ομάδα που πήγαινε στον κατήφορο δίχως φρένα.

Άλλο, όμως, μία... αποστολή αυτοκτονίας, μία ειδική δουλειά κι άλλο μία ολόκληρη σεζόν. Ο Νιόπλιας τώρα είχε τους πάντες στο πλευρό του, την απόλυτη στήριξη. Σήκωσε στις πλάτες του τον ΟΦΗ, πήρε πάνω του όλη την πίεση, έχασε τον ύπνο του και δικαιώθηκε. Μία δουλειά, όμως, σε ολόκληρη τη σεζόν έχει πολλές παραμέτρους και εκεί πάμε στην πλευρά των επικεφαλής. Τι ακριβώς θέλουν για την επόμενη σεζόν, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν. Θέλουν να συνεχίσουν το πρότζεκτ σε στέρεες ποδοσφαιρικές βάσεις χωρίς ρίσκο ή θα δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό;

Αν θέλουν το πρώτο, η λύση είναι μπροστά τους: Νίκος Νιόπλιας. Προπονητής με όγκο και προσωπικότητα που γνωρίζει που βρίσκεται και ξέρει πώς να προστατεύει την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές.

Αν θέλουν το δεύτερο τότε θα χρειαστεί και ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής, ένα ιδιότυπο φτου κι από την αρχή, όπως έγινε το καλοκαίρι που το διαζύγιο με Βέρα-Ίσις έφερε τον Γιώργο Σίμο στην τεχνική ηγεσία.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ποιος είναι ο καταλληλότερος προπονητής, αλλά τι ακριβώς θέλουν οι διοικούντες από τον προπονητή. Όποιος κι αν είναι αυτός. Άρα, το... μπαλάκι πάει σε εκείνους, ουχί στον Νιόπλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός ο Νιόπλιας, ο μικρός, ο μέγας!

Ισόβιο συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για μία ζωή!

Νιόπλιας: «Μετά το 2017 δεν περίμενα ότι θα ξαναγίνω προπονητής στον ΟΦΗ»

Νιόπλιας: Από κόουτς έγινε δάσκαλος!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.