Ένα σουτ, ένα γκολ και πάλι στο… βοήθα Παναγιά!

08:26 | 23/12/2022

Ο ΟΦΗ για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο γυμνός είναι ποιοτικά - Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Μαύρα Χριστούγεννα για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του που ενώ περίμεναν νίκη και πρόωρη ανάσταση, η ομάδα βρίσκεται ξανά στο καναβάτσο, ουσιαστικά έριξε στα σκουπίδια τη νίκη με το Λεβαδειακό και από το….δόξα τω Θεώ βρέθηκε και πάλι στο Παναγιά βοήθα!

Ο κόσμος περίμενε πως θα έρχονταν η νίκη. Θέλετε το μειωμένο απουσιολόγιο, θέλετε η βελτιωμένη εικόνα στα φιλικά και το 7-0 με τον Ιωνικό στο ΒΑΚ που μάλλον αποκοίμισε, ακόμα και κάποια νέα στοιχεία που είδαμε να βγαίνουν στο 40ημερο της διακοπής, δημιούργησαν την αίσθηση πως εύκολα - δύσκολα θα έρχονταν το τρίποντο. Και αλήθεια είναι πως είχε απέναντι του ίσως τη χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Θεόδωρος Βαρδινογιάννης που ήλθε με πούλμαν κι έφυγε με φτερά στην πλάτη. Μ’ ένα σουτ όλο κι όλο που κατέληξε στα δίχτυα.

Είναι σοκαριστικό να το σκέφτεσαι αλλά δυστυχώς ο ΟΦΗ εκτός από άσφαιρος ήταν και άτυχος καθώς η ομάδα του Περιστερίου ήλθε για το βαθμό και ό,τι ήθελε προκύψει! Κι ήλθε το σουτ του Έρλινγκμαρκ για να επιβεβαιώσει το νόμο του ποδοσφαίρου που τόσο εύστοχα τον είχε διατυπώσει ο μεγάλος Ίβιτσα Όσιμ περί πόρνης μπάλας! Δυστυχώς όμως είναι… ευκολάκι να πεις πως η ομάδα έπαιξε καλά και κοιμήθηκε ο Θεός για να πάρει το διπλό ο Ατρόμητος.

Ο ΟΦΗ για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο γυμνός ποιοτικά είναι και πως δυστυχώς πληρώνει το γεγονός πως οι παίκτες που απέκτησε δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, ειδικά όταν δεν είναι πάντα του Αγίου Νέιρα, ή του οσίου Τοράλ αν και ο τελευταίος όσο δεν είναι τραυματίας αγνοείται παντελώς!

Ντικό και Μπιφουμά ο μεν πρώτος θέλει αλλά δεν μπορεί, ο δε δεύτερος είναι ποδοσφαιρικό... ανέκδοτο! Φορ Γκερέρο δεν υπάρχει και μετά απ’ όλα αυτά πως άραγε περιμένεις να γυρίσεις ένα παιχνίδι που στραβώνει από το πουθενά!

Για να είμαστε δίκαιοι ο ΟΦΗ δεν ήταν κακός. Βελτιωμένος ήταν, αλλά δεν μπορείς να τον πεις και καλό. Ουσιαστικά είχε να επιδείξει ένα δοκάρι κι από εκεί ελάχιστα πράγματα καθώς εγκλωβισμένος όπως ήταν δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και κυρίως δεν έχει εκείνους τους εξτρέμ που θα κάνουν την ατομική ενέργεια, θα σπάσουν το αδιαπέραστο τείχος και θα δημιουργήσουν τα ρήγματα που θα φέρουν τα όποια φορ σε θέση βολής.

Ο Νταμπράουσκας καλά κάνει και δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας απέναντι στους παίκτες του αφού αυτούς έχει, μ’ αυτούς παίζει, αλλά αυτό δεν αλλάζει την εικόνα που θέλει τον ΟΦΗ να χάνει από την ομάδα του… τίποτα!

Η πίεση ξανάρχεται έρχονται δύσκολα ματς και το μόνο που μπορεί να κάνει ο Λιθουανός είναι να δουλεύει. Μόνο που δυστυχώς και πάλι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Παίκτες χρειάζονται, πρέπει να κάνουν πρωτοχρονιά εδώ και απλά επιβεβαιώνεται πως η χρονιά θα βγει αν βγει δύσκολα μετά τα εγκλήματα του καλοκαιριού. Όσοι περίμεναν πως ξεκινούσε η αντεπίθεση, προσγειώθηκαν ανώμαλα και βέβαια ο κόσμος που πάλι ξενέρωσε κι έρχεται ένας (ξανά μανά) πρόωρος τελικός με το Βόλο που θέλει συσπείρωση, σπρώξιμο και οπωσδήποτε νίκη!

ΥΓ: Δεν γράψαμε τίποτα για τον Τζήλο. Έναν διαιτητή που εκνεύρισε τους πάντες, ουσιαστικά έπαιζε μόνος του απέναντι στον ΟΦΗ και απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο λίγος είναι. Βέβαια αν χάσεις απ’ αυτόν τον Ατρόμητο που πέρασε μια φορά τη σέντρα για να σου βάλει γκολ στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε, το να μιλάς για τη διαιτησία είναι εκ του περιττού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ατρόμητος 0-1

Σκασμένος ο Νταμπράουσκας: «Δεν έχω ξαναπαίξει τέτοιο ματς»

Η βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.