Ένας άλλος Μπούσης

Απόψεις

Όσα είπε ο Μιχάλης Μπούσης στην παρουσίαση του Γιώργου Σίμου είχαν τη δική τους, ξεχωριστή, σημασία.

Ήταν από τις σπάνιες φορές, ίσως και η μοναδική, που ο Μιχάλης Μπούσης έβγαλε οργή σε δημόσιες δηλώσεις του. Συνήθως είναι χαμηλών τόνων, βγάζει ηρεμία στα λόγια του, δεν ξεφεύγει από τα όρια. Την Τρίτη ξέσπασε. Και είναι από τις φορές εκείνες που η λέξη έχει την ακριβή σημασία της. Ξέσπασε για τα τηλεοπτικά, ξέσπασε και για την κριτική.

Ας θυμηθούμε τι είπε ο Μπούσης:

* Απάντησε στην κριτική που ασκείται στη διοίκηση του ΟΦΗ από μερίδα κόσμου είτε αυτή αφορά τα μεταγραφικά είτε ακόμα και συνολικά τη λειτουργία της ΠΑΕ. Ο ομογενής επιχειρηματίας υπεραμύνθηκε του πρότζεκτ, ξεκαθάρισε τη σημασία που έχει για τον σύλλογο το γεγονός ότι τον ανέλαβε και τον έσωσε από την καταστροφή και ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι το πλάνο υπάρχει, θα το υπηρετήσουν άπαντες με υπομονή και επιμονή και το σημαντικότερο, με οργάνωση: «Δεν ήρθαμε για να πετάξουμε λεφτά». Η συγκεκριμένη ατάκα έχει τη σημασία της όσον αφορά στον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί. Ισως μερίδα των φιλάθλων να περίμεναν υπερβάσεις και να ανεβαίνει απότομα ο πήχης με την αγορά του ΟΦΗ από τον Μπούση, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνεται αλόγιστη σπατάλη χρημάτων.

* Πήρε θέση για τα τηλεοπτικά. Για πρώτη φορά ο επίσημος ΟΦΗ και μάλιστα ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα και ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Ο Όμιλος μιλάει με ΝΟVA και ΕΡΤ, αναζητά το καλύτερο δυνατό deal και επανέλαβε ότι ο σύλλογος θέλει τα λεφτά που του αναλογούν. Τα παραδείγματα που ανέφερε σχετικά με άλλες ομάδες που πέρυσι πήραν υπέρογκα ποσά την ώρα που ο ΟΦΗ έκλεισε συμφωνία με λίγα λεφτά (συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τη λέξη «αίσχος» για να περιγράψει την περσινή κατάσταση στο τηλεοπτικό συμβόλαιο), έδειξαν την ενόχλησή του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο σύλλογος. Και ακριβώς αυτό θέλει να αλλάξει.

Ο Μπούσης της Τρίτης ήταν ο Μπούσης που θέλει η πλειοψηφία του κόσμου. Αυτός που ναι μεν φέρνει σιγουριά στην ομάδα και αποτελεί ασφάλεια για το μέλλον, αλλά ταυτόχρονα «χτυπάει το χέρι στο τραπέζι» όποτε χρειάζεται.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος. Η παρουσίαση του Σίμου κατέληξε ως μία απολογιστική συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα. Αυτή που θα έπρεπε να είχε γίνει στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, μετά τα μπαράζ με τον Πλατανιά.

Σε αυτή οι επικεφαλής στον ΟΦΗ θα παρουσίαζαν το πλάνο και θα απαντούσαν σε κάθε εύλογο ερώτημα που αφορά τα μεταγραφικά και όχι μόνο. Το σημαντικότερο: θα έβαζαν φρένο στις όποιες προσδοκίες του κόσμου.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχει τα πάντα. Ισχυρό ιδιοκτήτη, δυνατή διοίκηση, κατάλληλους ανθρώπους σε κάθε θέση. Τι του λείπει; Περισσότερες... συνεντεύξεις Τύπου σαν αυτή της Τρίτης. Δημόσιες τοποθετήσεις για τα «φλέγοντα» ζητήματα ώστε να μην δημιουργούνται απορίες στον κόσμο. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα ζούμε. Δύσκολα αλλάζεις νοοτροπία στον Έλληνα. Αποθεώνει και καταστροφολογεί. Θριαμβολογεί και πανικοβάλλεται. 

Μην ξεχνάτε και το ψυχολογικό κομμάτι. Υπάρχουν στιγμές που μία παρουσία όπως αυτή του Μπούση την Τρίτη είναι σημαντικότερη από μία μεταγραφή. Πόσο μάλλον στον ΟΦΗ που δεν προσπαθεί μόνο να «χτίσει» το «οικοδόμημα» από την αρχή, αλλά και να διώξει κάθε άγχος από τον κόσμο, ο οποίος πολλές φορές «ζει» με τους εφιάλτες του παρελθόντος. Αυτούς που έκαναν μικρό τον ΟΦΗ. Έτσι, δεν μπορεί να αντιληφθεί τα νέα δεδομένα και την προσπάθεια ο σύλλογος να επιστρέψει στην (ιστορική) κανονικότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρουσίαση Σίμου με ειδήσεις

Μπούσης: «Ο ΟΦΗ δεν είναι ψιλικατζίδικο»

Μπούσης: «Δεν ήρθαμε να πετάξουμε λεφτά»

Κλικ από την παρουσίαση του Σίμου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.