Ένας Ευρωπαίος ΟΦΗ

12:09 | 02/06/2020

Ο Όμιλος θέλει ν’ ακολουθήσει τις «επιταγές» των νέων δεδομένων και ο σχεδιασμός για την ερχόμενη σεζόν είναι ανάλογος.

Είναι αλήθεια πως σε απόλυτη προτεραιότητα για τον ΟΦΗ στην παρούσα φάση βρίσκονται τα πλέι οφ και η πρεμιέρα της Θεσσαλονίκης (06/06) κόντρα στον Άρη.

Έχει γίνει focus στο μίνι πρωτάθλημα, αφού το ζητούμενο για τους «ασπρόμαυρους» είναι να διατηρήσουν το καλό «πρόσωπο» τους και να κάνουν βήματα προς τα μπρος.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο σχεδιασμός για την καινούργια χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάτι «χειροπιαστό», πλην του Ουές, δεν υπάρχει, όμως δεν αποτελεί ψέμα το γεγονός πως ο προγραμματισμός έχει τεθεί σε ισχύ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου δε βιάζεται, ωστόσο την τρέχουσα περίοδο το πρότζεκτ δούλεψε εξαιρετικά και προχώρησε με γοργούς ρυθμούς, αποτέλεσμα που έφερε και τη συμμετοχή στο Europa League.

Οι απαιτήσεις αυτόματα -θέλοντας και μη- αυξάνονται και στον ηρακλειώτικο σύλλογο επιθυμούν ν’ ανταποκριθούν, καθώς βρίσκονται μπροστά από ακόμη μία μεγάλη πρόκληση.

Και μπορεί στον ΟΦΗ να κινούνται πάντα χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι ενέργειες τους στο καλοκαιρινό «παζάρι» θα είναι στοχευμένες για να εμφανιστεί πανέτοιμη η ομάδα, στο πλαίσιο πάντα της δικής της φιλοσοφίας.

Το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» βάζει επιπλέον κίνητρο στον Όμιλο, που φυσικά δε θέλει να περάσει απαρατήρητος από τα «σαλόνια». Μετά από 13 χρόνια βγαίνει και πάλι εκτός Ελλάδας, οπότε φιλοδοξεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Super League, Κύπελλο και Europa League κάνουν την αποστολή του Ομίλου δυσκολότερη, μα σαφώς και πιο δελεαστική. Θα προσπαθήσει, έτσι, ν’ αποδείξει πως τρία (εν προκειμένω) καρπούζια μπορούν να χωρέσουν στην ίδια μασχάλη.

Οι μεταγραφικές συντεταγμένες έχουν δοθεί και καταλήγουν στη δημιουργία ενός ποιοτικού και ευέλικτου ρόστερ, με το οποίο οι «ασπρόμαυροι» θα μπορέσουν να εξελιχθούν περαιτέρω και ταυτόχρονα να φανούν συνεπείς στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Επειδή, πάντως, ο κορωνοϊος άλλαξε και την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, το καλοκαίρι- όπως για όλους- έτσι και για τον ΟΦΗ προβλέπεται μακρύ, οπότε χρειάζεται εκ προοιμίου υπομονή για να γίνουν και εύστοχες επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουές δείχνει τι ακριβώς θέλει ο ΟΦΗ στις μεταγραφές

Η αποκάλυψη Ρόκα φέρνει χαμόγελα στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.