«Επικίνδυνοι» και… ακίνδυνοι

23:47 | 03/09/2018

Η κακή διαιτησία και η άσχημη εμφάνιση για 75 λεπτά οδήγησαν τον ΟΦΗ στην ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φετινή Super League, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής έχασε 2-1 από τους «κυανοκίτρινους». Οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να φωνάζουν για τη διαιτησία του Γρατσάνη και του βοηθού του, Κωνσταντίνου, οι οποίοι δε… μοίρασαν το καρπούζι στη μέση. Από τη άλλη μεριά, όμως, και ο ΟΦΗ ήταν ακίνδυνος επιθετικά για περίπου 75’ λεπτά, ενώ παρουσίασε στιγμές αδράνειας και αμυντικά.

Ο Στρέζος κάθισε κάτω από τα δοκάρια του Ομίλου και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Αργυρόπουλος, Παπάζογλου, Ποτουρίδης και Μπολάκης. Π. Κυριακίδης και Μεγιάδο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους κινήθηκε ο Νέιρα. Στις πλευρές της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Κουτσιανικούλης και Πλατέλλας και στην κορυφή ο Βουό.

«Κλειστό» ματς

Οι φιλοξενούμενοι ήταν τακτοποιημένοι σωστά στα πρώτα λεπτά και με πίεση από ψηλά δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Στο κέντρο οι Μεγιάδο και Π. Κυριακίδης έκαναν καλή δουλειά ανασταλτικά και οι «κυανοκίτρινοι» ήταν απενεργοποιημένοι δημιουργικά. Προσπαθούσαν, έτσι, με μακρινές μπαλιές να βγάλουν φάσεις, χωρίς, βέβαια, επιτυχία.

Ο Όμιλος,τώρα, δεν είχε τρόπους για να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τον Δ. Κυριακίδη.  Ήταν ένα «κλειστό» παιχνίδι, με τον ηρακλειώτικο σύλλογο να παρουσιάζεται αρκετά πειθαρχημένος μεσοαμυντικά.

Αδράνεια και οφ σάιντ

Παρόλα αυτά, στο 23’, σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας, ο Μαρινάκης βρήκε μέτρα στο γήπεδο, πάσαρε υπέροχα την κατάλληλη στιγμή στην πλάτη της άμυνας στον Μοράρ, που με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 1-0,στην πρώτη φάση της συνάντησης. Όπως φάνηκε, βέβαια, από το ριπλέι, ο σκόρερ σκόραρε από θέση οφ σάιντ, με το β΄βοηθό Κωνσταντίνου να μην το καταλογίζει, σε μια πολύ δύσκολη φάση.

«Φωνές» για πέναλτι

Το σύνολο του Παπαδόπουλου έχασε στο 29’ τον Αργυρόπουλο, αφού αποχώρησε τραυματίας. Τη θέση του στη συνάντηση πήρε ο Παπαστεριανός, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο, στο πλευρό του Μεγιάδο, ενώ ο Π. Κυριακίδης πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο ΟΦΗ ήθελε να γίνει πιο επιθετικός στη συνέχεια και στο 38’ είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία του για να σκοράρει. Ο Νέιρα έβγαλε τετ α τετ τον Βουό, που βρέθηκε στο έδαφος, ενώ περνούσε τον Δ. Κυριακίδη. Ο Γρατσάνης τιμώρησε τον Ιβοριανό φορ με κάρτα για «θέατρο», με τον ίδιο να διαμαρτύρεται για πέναλτι και τον 47χρονο τεχνικό να αποβάλλεται από τον πάγκο. O πορτιέρε των γηπεδούχων, πάντως, φαίνεται να βρίσκει τον επιθετικό των Κρητικών.

Επηρεασμένος και… 2-0

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ μπήκαν επηρεασμένοι από τις διαιτητικές αποφάσεις στην επανάληψη και έτσι δεν ήταν συγκεντρωμένοι στα πρώτα λεπτά, ενώ συνολικά οι 7 από τους 11 είχαν παρατηρηθεί με κίτρινη. Στο 47’, μάλιστα, ο Παναιτωλικός «άγγιξε» και ένα δεύτερο γκολ με τον Μοράρ. Ο 24χρονος Ρουμάνος, όμως, τα κατάφερε στο 58’. Ο Έρικσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Στρέζος απέκρουσε, ο... ξεχασμένος Μοράρ πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό συρτό σουτ σημείωσε το 2-0.

«Ξύπνησαν» αργά

Οι ηττημένοι ήταν ακίνδυνοι και είναι ενδεικτικό πως είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 61’, όταν ο Μεγιάδο στάθηκε άτυχος και το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο ανέβασαν, ωστόσο, «στροφές» και με την είσοδο των Ντίνα και Αραβίδη ανέλαβαν την πρωτοβουλία, αλλά ήταν αργά. Έχασαν, πάντως, τεράστια ευκαιρία να μειώσουν στο 77’ με Ποτουρίδη και Ντίνα, αφού ο Δ. Κυριακίδης έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Το ίδιο έπραξε και στο 87’ στην κεφαλιά του Αραβίδη. Στο επόμενο λεπτό, όμως, με αυτογκόλ του Έρικσον ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1 και το παιχνίδι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα στο φινάλε. Το σκορ τελικά δεν άλλαξε και το συγκρότημα του Παπαδόπουλου έμεινε στο μηδέν.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Δ. Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Γουΐλιαν(66’ Λιάβας), Μανά (81’ Ρότσα), Μάζουρεκ (86’ Χαντάκιας), Ντίας, Μοράρ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (29’ λ.τρ. Παπαστεριανός), Παπάζογλου, Μπολάκης, Ποτουρίδης,  Π. Κυριακίδης, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης (75’ Αραβίδης), Πλατέλλας (61’ Ντίνας), Βουό.

 

Θυμηθείτε το live του ματς. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.