Επίσημο: Υποψήφιο το Παγκρήτιο για τον Ευρωπαϊκό τελικό

15:28 | 20/02/2020

Κατατέθηκε σήμερα ο φάκελος

Όπως είναι ήδη γνωστό τους τελευταίους μήνες, το Παγκρήτιο βρίσκεται ανάμεσα στα γήπεδα που θα διεκδικήσουν έναν Ευρωπαϊκό τελικό. Συγκεκριμένα, αυτόν της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, Europa Conference League.

Το Capitano.gr είχε αναφερθεί στο θέμα, ενώ είχαμε τονίσει και τα γήπεδα που απειλούν το Παγκρήτιο

H υποψηφιότητα παίρνει επίσημη μορφή μιας και σήμερα (Πέμπτη - 20/02) κατατέθηκε σήμερα (Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου) από την Γενική Γραμματεία και την ΕΠΟ στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας της χωράς μας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο.

Αυτό δεν σημαίνει κάτι παραπάνω από την επισημοποίηση της πρότασης από την χώρα μας, με το γήπεδο του Ηρακλείου να την εκπροσωπεί.

Θυμίζουμε ότι οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο.

Στην ανακοίνωση της ΓΓΑ επιβεβαιώνονται τα γήπεδα που θα είναι αντίπαλα του Παγκρητίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατατέθηκε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, στην UEFA από την ΕΠΟ ο φάκελος υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

Για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, πέρα από τη στενότατη συνεργασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, απαιτούνταν - και ανταποκρίθηκαν άμεσα, και τους ευχαριστούμε- η συνδρομή Υπουργείων, Αυτοδιοίκησης και φορέων, όπως:

Τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η ΠΑΕ ΟΦΗ που παραχωρεί τα προπονητήριά της κ.ά.

Για τη διοργάνωση των τελικών του Conference League 2022 και 2023 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας), τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου αλλά και από Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές. Τους ευχαριστούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόταση για ευρωπαϊκό τελικό στο Παγκρήτιο

Europa Conference League: Τι ισχύει με το Παγκρήτιο

Αυτά τα γήπεδα «απειλούν» το Παγκρήτιο

Europa Conference: Ποια είναι η διοργάνωση που το Παγκρήτιο θέλει τον τελικό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.