Επιστροφή του κόσμου: Έτοιμο το σχέδιο, περιμένουν το οριστικό «οκ»

Super League

Στη Super League έχουν έτοιμη την πρόταση και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση, αφού προηγήθηκε η σχετική εισήγηση των ειδικών, έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα σε ένα ποσοστό -η πρόταση δηλαδή που είχε καταθέσει ο ΟΦΗ- και πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία.

Υπήρχαν οι αισιόδοξες προβλέψεις για κόσμο στα γήπεδα την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά είχαμε ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο και πλέον πάμε για μία από τις επόμενες, αρκεί βέβαια να δοθεί το οριστικό «ok».

Η Λίγκα όλο αυτό τον καιρό δούλεψε το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα δόθηκε σε σχετική εταιρεία η τελική μελέτη για να ρυθμιστούν τα διαδικαστικά. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η αντιπρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου, είχε αναφερθεί στο ζήτημα και είχε τονίσει ότι ο συνεταιρισμός είναι πλέον πανέτοιμος και περιμένει την τελική συζήτηση με την κυβέρνηση και δη με τον κ.Αυγενάκη για να προχωρήσει το θέμα.

Από πλευράς Πολιτείας οι τόνοι επί του θέματος είναι χαμηλοί. Προφανώς και βλέπουν με θετικό μάτι όλο αυτό, αλλά δεν πρόκειται να πάρουν την σχετική απόφαση προτού μελετήσουν καλά την πρόταση, οπότε χρειάζεται ακόμα λίγος χρόνος. Θυμίζουμε επίσης ότι ο πρόεδρος της Λίγκας, κ.Μπουτσικάρης, κατά την ομιλία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος την προηγούμενη Παρασκευή είχε οριοθετήσει τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες.

Μιλάμε πάντα για ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 20%-30% και επί της ουσίας σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι υπήρξαν παραστάσεις και συναυλίες με μέτρα το καλοκαίρι, τηρήθηκαν οι αποστάσεις και όλα πήγαν καλά.

Εξάλλου, οι ομάδες πιέζουν πλέον την κυβέρνηση επί του θέματος, αφού τα εισιτήρια είναι ένα σημαντικό έσοδο και ήδη «έχουν μπει μέσα», όπως λέμε στην καθομιλουμένη, ελέω κορωνοϊού και κλειστών γηπέδων. Στόχος είναι να γίνει το πρώτο βήμα και να μάθει και ο κόσμος να λειτουργεί πάνω σε αυτά τα μέτρα και να πειθαρχεί.

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα και είχαν τονιστεί και από πλευράς ΟΦΗ και συγκεκριμένα από τον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι παρά την άρνηση στην προηγούμενη πρόταση για μερικό άνοιγμα των γηπέδων, η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Θυμίζουμε ότι ο ΟΦΗ είχε προτείνει ακόμα και να γίνει ένα ματς με ποσοστό φιλάθλων, αυτό με τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ» για τα πλέι οφ, το οποίο επί της ουσίας θα ήταν ένα τεστ event. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά πλέον όλες οι ΠΑΕ είναι αποφασισμένες, σε συνεργασία με τη Λίγκα, να προχωρήσουν το θέμα και να αναλάβουν την ευθύνη ώστε να δούμε ξανά φιλάθλους στις εξέδρες έστω και σε ένα (συγκεκριμένο) ποσοστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πουρσανίδης: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο»

«Έτοιμο το πλάνο για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Αποφασίζουν για κόσμο στα γήπεδα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.